Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Карантинні обмеження через сказ знято

Дата: 04.02.2022 14:10
Кількість переглядів: 881

Фото без описуВідбулося позачергове засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Білоцерківській районній державній адміністрації, під час якого розглянули питання зняття карантинних обмежень з території окремих населених пунктів, що визнані неблагополучними через виявлений раніше сказ.

Під час засідання, яке проходило в режимі онлайн, начальник Білоцерківського відділу ГУ Держпродспоживслужби в Київській області Микола Довгаль та начальник Білоцерківської міської державної лікарні ветеринарної медицини Ігор Царенко доповіли, що протокольними рішеннями № 7 від 08.09.2021 та №10 від 18.10.21 засідання ДНПК при Білоцерківській РДА було визнано вогнища сказу в межах населених пунктів с. Бикова Гребля та с. Фесюри.

Зважаючи на це на окремих територіях району було введено карантинні обмеження та розроблено і затверджено план комплексних заходів щодо ліквідації сказу та попередження нових випадків захворювання.

Карантинні обмеження діяли до січня 2022 року. За цей період на визначених територіях не було зареєстровано підтверджених випадків захворювання тварин на сказ м’ясоїдних. Також були проведені відповідні вірусологічні дослідження диких тварин, відстріляних на неблагополучній щодо сказу території, які також підтвердили відсутність небезпечної інфекційної хвороби.

Все це стало підставою для прийняття рішення про скасування карантинних обмежень по сказу з території неблагополучних пунктів: вогнищ сказу в межах населених пунктів с. Бикова Гребля та с. Фесюри з прилеглими до них територіями - угіддями, пасовищами, польовими і лісовими масивами, а також загрозливої зони в межах населених пунктів - с. Шкарівка, с. Кожаники, с. Мала Вільшанка, с. Бакали, с. Сорокотяги, с. Коржівка, с. Межове, с. Озерна, с. Потіївка, с. Поправка, х. Одноріг, с. Черкас, х. Черкас. с. Щербаки, с. Фастівка, с. Мала Сквирка Білоцерківського району та територію мисливських угідь Білоцерківської районної громадської організації «Мисливці та Рибалки» та ТОВ «Томилівська дача» в межах визначених зон.

З протоколом засідання комісії можна ознайомитися ТУТ:


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень