Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Уряд розширив програму єПідтримка: підлітки від 14 років зможуть витратити гроші за вакцинацію на освітні послуги

Дата: 03.02.2022 11:02
Кількість переглядів: 575

З 7 лютого отримати 1000 грн в рамках програми єПідтримка зможуть українці від 14 років, які мають дві дози щеплення від COVID-19. Відповідну постанову Кабінет Міністрів ухвалив сьогодні, 2 лютого.

Також Уряд розширив перелік бізнесів, які беруть участь у програмі.  З понеділка 1000 грн за єПідтримки можна буде витратити не лише на придбання книжок, послуг у сфері культури, спорту чи пасажирських перевезень, але й на освітні послуги, дитячі позашкільні гуртки, перебування в літньому чи спортивному дитячому таборі, спортивні товари (ковзани, лижі, туристичне приладдя), канцтовари, шкільне приладдя. Нагадаємо, що з 24 січня громадяни, віком від 60 років також можуть придбати за ці кошти ліки.

“Уряд продовжує розширювати єПідтримку, тепер кошти за програмою можуть отримати і українці від 14 років. Наразі вже близько 75 тисяч підлітків пройшли повний курс вакцинації від COVID-19 і зможуть витратити 1000 грн на освітні курси або придбання спортивних товарів. Таке рішення дозволить підтримати сфери бізнесу, які найбільше постраждали від карантинних обмежень. Також ми сподіваємось, що це стимулюватиме вакцинацію серед підлітків”, - зазначив заступник Міністра економіки України Олександр Грибан.

На сьогодні програмою єПідтримка вже скористалися майже 8 млн громадян. Загалом з початку запуску програми на картки українців перераховано 7,9 млрд грн, а  2,3 млрд грн з отриманих коштів громадяни вже витратили

Так, найпопулярнішими за видами витрат стали:

  • книжкові магазини – 828 млн грн;

  • кінотеатри –  554 млн грн;

  • театри, концерти та розважальні послуги – 284 млн грн

  • залізничні та авіа пасажирські перевезення – 273 млн грн;

  • спорт – 263 млн грн;

  • ліки - 133 млн грн.

Нагадаємо, що відповідно до умов програми 1000 грн можуть отримати всі повнолітні громадяни України (а з 7 лютого і громадяни, віком від 14 років), які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19. Кошти надаються на 4 місяці з моменту отримання, витратити їх можна як онлайн, так і офлайн (шляхом безготівкового розрахунку через термінал компанії). 

Офіційний старт програми відбувся 19 грудня 2021 року. Програма триватиме рік – до 18 грудня 2022 року та реалізовуватиметься в декілька етапів. На першому етапі, отримання коштів відбуватиметься через додаток “Дія”. На другому етапі (ІІ-ІІІ квартал 2022 року) буде запропоновано альтернативний офлайн-механізм, над яким зараз працюють. Люди, які не мають смартфонів, зможуть подати звернення на отримання допомоги в офлайн форматі. 

Докладніше про те, як працює програма єПідтримка, можна дізнатися за цим посиланням. Усі запитання та інструкцію з генерування COVID-сертифікатів можна знайти тут

 

.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень