Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулася нарада з головами територіальних громад 

Дата: 26.01.2022 19:54
Кількість переглядів: 763

26 січня голова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк провела робочу нараду з очільниками громад району, під час якої розглянули актуальні питання сьогодення, переважна більшість яких стосувалася медичної галузі району. 

На початку наради заслухали питання щодо реалізації заходів запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19 у Білоцерківському району та стану проходження кампанії з вакцинації населення. Як зазначила заступник голови Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Веряскіна, впродовж останніх двох тижнів значно збільшилося не лише число інфікованих, а й госпіталізованих через ускладнений перебіг хвороби. Станом на сьогодні COVID-19 діагностовано у 142 хворих у т.ч. 9 дітей, на поточний час хворіє 1341 особа, 250 осіб перебувають на стаціонарному лікуванні. 

Зважаючи на це, голова райдержадміністрації Людмила Мерзлюк звернулася до голів з проханням посилити роз’яснювальну роботу у громадах щодо життєвої необхідності проведення вакцинації як єдиного способу порятунку від хвороби. А також ініціювала до обговорення під час наради питання щодо забезпечення централізованою подачею кисню медичних закладів, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19. 

Значний акцент було зроблено на необхідності забезпечення безперебійного енергопостачання закладів охорони здоров’я, оскільки саме від цього залежить життя багатьох людей, які перебувають на стаціонарному лікуванні.
Також присутні обговорили питання щодо участі у відборі кандидатів на присудження відзнаками за професіоналізм і милосердя «Орден Святого Пантелеймона» та «Медаль Святого Пантелеймона».


Під час наради розглянули питання щодо проведення перевірок стану протипожежної безпеки у медичних закладах району. Як зазначив начальник відділу з питань цивільного захисту та оборонної роботи райдержадміністрації Юрій Клочко, Білоцерківським районним управлінням ГУ ДСНС України у Київській області було перевірено всі заклади охорони здоров'я району. Під час перевірок виявили ряд порушень. За підсумками розгляду питання керівник району дала доручення відповідальним особам невідкладно усунути можливі недоліки. 

Ще одним із важливих на порядку денному було питання щодо впровадження основних положень Закону України «Про основи національного спротиву». Командир окремого батальйону територіальної оборони Валерій Римарчук проінформував, що цей Закон набув чинності з 1 січня. Він зазначив, що ухвалення цього Закону дозволяє максимально швидко підвищити обороноздатність держави, а також створення системи національного спротиву в Україні.

Заступник начальника відділу №1 Управління надання адміністративних послуг Головного управління Держгеокадастру у Київській області Оксана Ястреб доповіла учасникам наради про те, що змінена структура Держгеокадастру, ліквідовані відділи колишніх районів і наразі відбувається переміщення архівних документів, та дала роз’яснення головам громад щодо механізму отримання необхідних документів жителям району. 


Протягом робочої наради було розглянуто ряд важливих питань та можливі шляхи їх вирішення.


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень