Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Київщині формують бригаду та батальйони тероборони, – Василь Володін

Дата: 25.01.2022 15:38
Кількість переглядів: 872

Фото без опису

25 січня голова Білоцерківської районної державної адміністрації та командир окремого батальйону територіальної оборони Валерій Римарчук взяли участь у службовій нараді під головуванням очільника Київської обласної державної адміністрації Василя Володіна. 

Під час наради голова Київської ОДА зазначив, що Київщина – перша область в Україні, яка прийняла обласну програму територіальної оборони.

- Будемо посилено працювати над виконанням всіх її заходів. Також уже вступив у силу Закон України «Про основи національного спротиву». Згідно з ним, у кожній області має бути розгорнута бригада, а в кожному районі – батальйон. Це ми вже на Київщині зробили – прокоментував Василь Володін.

Наразі в області триває робота з розгортання мережі пунктів постійної дислокації, забезпечення бригад відповідними приміщеннями для зберігання зброї та іншого необхідного матеріально-технічного забезпечення, а також забезпечення стійкої системи управління, у тому числі систем оповіщення та зв’язку.

Паралельно триває робота щодо укомплектування батальйонів. Йдеться як про укомплектування управління бригади та батальйонів, так і контрактування резервістів.

«Захист населення – це питання, за яке відповідають як Збройні Сили України, так і влада всіх рівнів. Тож для мене принципово, щоб райдержадміністрації і органи місцевого самоврядування максимально ефективно вибудовували на місцях систему цивільної підтримки. Це дуже важливо, тому що наш регіон є не лише пристоличним, а й прикордонним», – резюмував Василь Володін.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень