Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В КОДА повідомили, хто може отримати додаткову дозу вакцини від коронавірусу

Дата: 21.12.2021 15:02
Кількість переглядів: 826

Фото без описуДодаткову дозу вакцини від коронавірусу можуть отримати люди з важкими хворобами. Такі рекомендації, затверджені наказом Міністерства охорони здоров’я, озвучив сьогодні під час онлайн брифінгу заступник голови Київської облдержадміністрації Олег Торкунов.

«Додаткову дозу вакцини можуть отримати люди з різними видами раку крові, з ВІЛ-інфекцією, після трансплантації органів або стовбурових клітин, пацієнти з аутоімунними захворюваннями, після хімієтерапії або променевої терапії, ті, хто отримував високі дози стероїдів з будь-якої причини за місяць до вакцинації», – зазначив заступник голови Київщини.

Крім того, якщо людина має захворювання або під час щеплення проходила лікування, яке могло вплинути на її імунну систему, їй слід порадитися зі своїм сімейним чи профільним лікарем. Той визначить, чи потрібна їй додаткова доза антиковідної вакцини, та у разі потреби, випише їй направлення на щеплення. Направлення видається в довільній формі.

Після цього треба записатися до найближчого пункту чи центру вакцинації та взяти з собою на щеплення направлення від лікаря.

Що стосується терміну дії документа про вакцинацію – введення додаткової дози не впливає на термін дії сертифікату чи міжнародного свідоцтва про вакцинацію. Документ буде чинним 365 днів з дати введення другої дози.

Отримати додаткову дозу можна щонайменше через 28 днів після другої дози вакцини (або першої дози для вакцини Janssen). Оптимально ввести її в період до 3 місяців після другої дози.

Додаткова доза для осіб із тяжкими захворюваннями рекомендована незалежно від того, вакцина якого виробника була використана для перших двох доз.

Вона вводиться тією ж вакциною, якою було введено дві попередні дози. Якщо ця вакцина відсутня, то можлива комбінація вакцин за затвердженими в Україні схемами.

Якщо особа отримала дві дози вакцини за змішаною схемою, то третя (додаткова) доза має бути зроблена вакциною, що використовувалась для введення другої дози.

«Хочу закликати усіх, хто ще не вакцинувався, зробити це якнайшвидше, щоб убезпечити себе від вірусу», – підкреслив Олег Торкунов.

Повідомляє пресслужба Київської ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень