Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Недотримання правил безпеки – потенційна загроза життю

Дата: 21.12.2021 10:35
Кількість переглядів: 742

Керівництво району і працівники Білоцерківського районного управління ГУ ДСНС України в Київській області звертаються до жителів Білоцерківщини з настійливим проханням дотримуватися правил пожежної безпеки під час опалювального періоду.

З настанням холодів та зростанням потреби в обігріві приміщень підвищується ймовірність збільшення кількості пожеж у житловому секторі. Підтвердженням цього є сумна статистика, яку навів під час наради у керівництва Білоцерківської райдержадміністрації начальник Білоцерківського районного управління ГУ ДСНС України в Київській області Олег Масло. За його інформацією, лише впродовж минулого тижня у Білоцерківському районі було зафіксовано 7 пожеж, одна з яких забрала життя молодої людини.

Зважаючи на очікуване погіршення погодних умов, що супроводжуватиметься значним зниженням температури, працівники ДСНС просять жителів району відповідально ставитися до свого життя та майна і неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки.

Причини пожеж бувають різними, проте, на жаль, нерідко люди обігрівають помешкання за допомогою пічного опалення і не перевіряють при цьому стан димоходів та вентиляційних систем, використовують несправні обігрівачі та перевантажують, або ж зовсім не слідкують за станом електрогосподарства. Щороку усі ці фактори з високою вірогідністю призводять до трагедії.

Тому рятівники Білоцерківщини вкотре звертаються до громадян з проханням подбати про належний протипожежний стан власних помешкань; не залишати малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками; слідкувати за станом та справністю електромережі; не палити у ліжку; у разі виходу з приміщень не залишати увімкненими телевізори, праски, обігрівачі тощо; з метою уникнення перевантаження електричних мереж, не вмикати одночасно побутові електроспоживачі великої потужності; подбати про захист помешкання при користуванні пічним опаленням.

При виникненні пожежі необхідно негайно викликати вогнеборців за номером 101, адже кожна хвилина має вирішальне значення!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень