Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Ситуація з коронавірусом у Білоцерківському районі дещо стабілізувалася

Дата: 14.12.2021 15:05
Кількість переглядів: 701

Фото без описуТакі підсумки оперативної наради із керівниками структурних підрозділів РДА, яку провела голова райдержадміністрації Людмила Мерзлюк.

Під час наради обговорили стан здійснення заходів щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції, заповнюваність медичних закладів, які надають допомогу хворим на COVID-19, хід кампанії вакцинації на території району та організацію навчання у закладах освіти в період пандемії.

За інформацією, наданою голові адміністрації завідувачем сектору охорони здоров’я Юлією Богатиренко, станом на 13 грудня діагноз COVID-19 було підтверджено у 1917 осіб, що на 106 осіб менше, ніж тиждень тому. Зменшилася й кількість хворих у стаціонарних відділеннях лікарень, які були перепрофільовані під ковід-госпіталі. Зокрема, у КНП «Білоцерківська центральна районна лікарня» Маловільшанської сільської ради заповнюваність ліжкомість становить 50%. Аналогічна ситуація й в інших медичних закладах.

Така статистика дозволяє зробити висновки про деяку стабілізацію ситуації з поширенням коронавірусу, проте, як зазначила під час наради Людмила Мерзлюк, ми не маємо права заспокоюватися і вважати, що перемогли інфекцію, оскільки COVID-19 швидко змінюється і його нові форми носять складніший характер. Єдиний вихід із цієї ситуації – створення колективного імунітету шляхом вакцинації.

Наразі «зелені» сертифікати мають 55% дорослого населення Білоцерківського району.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень