Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Звернення голови Білоцерківської районної державної адміністрації з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 14.12.2021 12:28
Кількість переглядів: 632

Фото без описуШановні ліквідатори наслідків аварії на Чорнобильській атомній станції!

Дорогі наші рятівники і приборкувачі атомної стихії!

14 грудня в Україні відзначають День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС — людей, які ціною свого життя і здоров’я змогли здолати страшну трагедію XX століття, що сталася 26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС.

Саме 14 грудня було офіційно повідомлено про завершення будівництва і прийняття в експлуатацію комплексу захисних споруд над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком ЧАЕС, чим було завершено перший етап ліквідації наслідків аварії на атомній станції. Це, по суті, була перша перемога над зловісним атомом, який вирвався з-під контролю людини після квітневого вибуху.

Цей день пам'яті давно став скорботним нагадуванням всьому людству про важку перемогу над вогнем, який охопив реактор атомної станції. Катастрофа вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей і опромінення тисяч ліквідаторів.

Сьогодні слова щирої подяки від імені жителів Білоцерківського району висловлюю всім, хто зупинив некеровану ядерну стихію.

Зичу учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС міцного здоров’я, довголіття, миру, достатку і злагоди.

Нехай Господь оберігає Вас і членів Ваших родин від подібних випробувань, даруючи довге і щасливе життя.

З глибокою шаною і повагою Людмила Мерзлюк, голова Білоцерківської районної дежавної аміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень