Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Безпечне та якісне харчування – запорука здоров’я дитини

Дата: 09.12.2021 11:28
Кількість переглядів: 615

Фото без описуПід час візиту до Рокитнянської територіальної громади голова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк взяла участь у семінарському занятті для керівників закладів освіти «Якісне харчування – здорова дитина» на Рокитнянщині: досвід та перспективи.

Участь у форумі також взяли голова Рокитнянської селищної ради Юрій Богданов, його заступник Олександр Конопчук, секретар ради Юрій Шимченко, депутат Рокитнянської селищної ради Ярослав Литвин, начальник відділу освіти Рокитнянської селищної ради Людмила Соболівська, очільники закладів освіти громади.

Учасники заходу відвідали оновлений харчоблок Рокитнянського ЗЗСО №1, який було підготовлено до нового навчального року у відповідності до вимог проекту «Нове шкільне харчування», переглянули майстер-клас з приготування страв за технологіями приготування Євгена Клопотенка та ознайомилися з меню обідів, що пропонуються учням закладу.

Під час роботи дискусійних панелей учасники форуму обговорили питання організації шкільного харчування, які є актуальними у світлі реалізації вимог міжнародної системи HACCP. На думку освітян, меню шкільних їдалень мають містити не лише традиційні українські страви, а й популярну їжу кухонь різних країн світу, головний акцент доцільно зробити на збільшенні кількості овочів, фруктів та м’яса у раціоні.

Голова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк, виступаючи перед освітянами Рокитнянщини, висловила щире захоплення змінами, які відбуваються у її рідній Рокитнянщині. Керівник району побажала освітянам подальших позитивних змін та наголосила, що реформа шкільного харчування є важливою цінністю Нової української школи та має на меті сформувати культуру харчування серед підлітків, а також прищепити їм правильні харчові звички. Дієві програми шкільного харчування покликані позитивно впливати не лише на бажання учнів відвідувати школу, а й на рівень навчання в цілому.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень