Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Білоцерківщині посилено контроль за дотриманням карантинних обмежень

Дата: 06.12.2021 14:26
Кількість переглядів: 520

Фото без описуГолова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк провела нараду з керівниками правоохоронних, силових та контролюючих структур, під час якої обговорили оперативну ситуацію в районі. Ключовим питанням наради стало обговорення ситуації щодо дотримання карантинних обмежень в громадських місцях та у транспорті.

За інформацією, доведеною учасникам наради заступником начальника Білоцерківського районного управління поліції ГУ Національної поліції України в Київській області Олексієм Ковбасою та завідувачем сектору безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Білоцерківського відділу ГУ Держпродспоживслужби в Київській області Андрієм Зінченком, впродовж минулого тижня тривали рейдові перевірки як мобільними групами з числа працівників Нацполіції та Держпродспоживслужби, так і окремими бригадами поліцейських, які перевірили майже 200 об'єктів сфери послуг, торгівлі та агропромислові ринки. Також значна увага була приділена дотриманню карантинних обмежень у громадському транспорті. За результатами перевірок на порушників було складено 58 протоколів.

Ще 20 протоколів щодо зафіксованих порушень правил карантину та 391 постанову склали і працівники батальйону патрульної поліції в м. Біла Церква ДПП УПП Нацполіції України. Про це доповів голові адміністрації т.в.о. заступника командира батальйону Микита Гаврилов.

Паралельно із перевірками працівники всіх відомств і служб проводять широку роз’яснювальну роботу серед населення щодо життєвої потреби суворого дотримання протиепідемічного режиму.

Як зазначив начальник відділу цивільного захисту та оборонної роботи райдержадміністрації Юрій Клочко, 2 грудня 2021 року відбулося засідання комісії Білоцерківської райдержадміністрації з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, під час якого обговорили необхідність забезпечення виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236 “Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” зі змінами, внесеними постановою КМУ від 24 листопада 2021 р. № 1240.

Зокрема, зміни передбачають, що з 6 грудня вступають в дію оновлені правила карантину. Тепер відвідувати громадські заклади на жовтому рівні можна буде лише тим людям, які отримали принаймні одне щеплення проти COVID-19 або мають негативний тест чи сертифікат про одужання. Ця ж норма поширюється і на співробітників. Пасажири громадського транспорту повинні мати документ про вакцинацію, або одужання. Заборонені регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів у міському та внутрішньообласному громадському транспорті у кількості більшій, ніж сукупна кількість місць для сидіння та 50% місць для стояння, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу.

- Це необхідні і вимушені дії, запровадження яких викликане потребою подальшої протидії поширенню інфекції. Ми всі бачимо і чуємо з новин, що COVID-19 дуже швидко мутує, форми хвороби змінюються, тому на сьогодні єдина протидія хворобі – вакцинація за умови повного дотримання елементарних протиепідемічних норм і правил, - наголосила під час наради голова адміністрації та дала відповідні доручення щодо посилення контролю за дотриманням карантинних обмежень на території Білоцерківського району.

З протоколом №17 засідання комісії Білоцерківської райдержадміністрації з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 02.12.20212 р. можна ознайомитися ТУТ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень