Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Ми всі – рівні!

Дата: 03.12.2021 08:05
Кількість переглядів: 566

Фото без описуЩороку 3 грудня Україна разом із усією світовою спільнотою відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю.

Відзначення цієї дати мобілізує підтримку громадськості для розв'язання найважливіших питань, що стосуються соціальної інтеграції людей з обмеженими можливостями, сприяє підвищенню обізнаності про проблеми інвалідності й привертає увагу до переваг інклюзивного суспільства, доступного для всіх.

Міжнародний день людей з інвалідністю був проголошений у 1992 році Генеральною Асамблеєю ООН (резолюція 47/3).  Він не є святом, а покликаний привернути увагу до проблем цих людей, захисту їхніх прав, гідності і благополуччя, акцентує увагу суспільства на перевагах, які воно отримує від участі людей з інвалідністю у політичному, соціальному, економічному і культурному житті.

Разом з тим цей день нагадує нам про те, що люди з обмеженими можливостями потребують особливої уваги. Що для них мають бути створені такі умови, які дадуть змогу відчувати себе рівними серед рівних. Адже саме ставлення до таких людей визначає ступінь цивілізованості суспільства. Інвалідність не є перепоною до повноцінного життя, це не вирок й не покарання.

Люди з інвалідністю є повноправними членами суспільства, які потребують трішечки більше уваги та піклування, створення відповідних умов.

Відзначення цієї дати – це привід задуматись над проблемами, з якими щоденно стикаються люди з інвалідністю, посилити увагу до захисту їх гідності, прав і благополуччя. Ці люди, як ніхто, потребують нашої уваги і допомоги. І не тільки держава має дбати про цих людей: кожен з нас має глибоко усвідомлювати наскільки важлива наша підтримка.

Ми всі – рівні! Пам’ятаймо про це.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень