Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Білоцерківщині посилять перевірки щодо дотримання норм карантину

Дата: 30.11.2021 14:06
Кількість переглядів: 387

Голова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк провела робочу нараду з керівниками правоохоронних, силових та контролюючих структур, на якій розглянули оперативну ситуацію в районі.

Як зазначив заступник начальника Білоцерківського районного управління поліції ГУ Національної поліції України в Київській області Олексій Ковбаса, резонансних подій на Білоцерківщині впродовж минулого тижня зафіксовано не було.

Значна увага приділялася перевірці дотримання норм карантину та проведенню роз’яснювальної роботи серед населення. Прикро, але, за словами правоохоронців, які щоденно здійснювали рейди у населених пунктах всього району, має місце елементарна зневага до карантинних обмежень. Громадяни ігнорують вимоги носіння масок, продавці – рукавичок, не дотримується необхідна дистанція тощо. Як результат, працівники поліції склали 62 протоколи про порушення карантинних вимог. Найбільше минулого тижня їх було виписано у Сквирській громаді – 16, по 10 у Білоцерківській та Тетіївській громадах. Ще 99 перевірок здійснили спільні мобільні групи, до складу яких входять працівники Нацполіції та Держспоживслужби. За словами заступника начальника Білоцерківського відділу ГУ Держпродспоживслужби в Київській області Андрія Зінченка, при огляді закладів торгівлі, побутових та інших послуг, громадського харчування і транспорту було виявлено значне число порушень карантинних обмежень. Окрім недотримання елементарних протиепідемічних норм, було зафіксовано відсутність сертифікатів як в окремих працівників об’єктів надання послуг, так і у відвідувачів. Як результат було складено 33 приписи і 7 протоколів. Голова адміністрації, підбиваючи підсумки наради, зазначила, що прикро констатувати той факт, що окремі жителі нашого району вперто не хочуть вірити у серйозність ситуації, викликаної поширенням коронавірусної інфекції. І не пробуджує їхню свідомість навіть щоденна смертність від ускладнень, спричинених COVID-19.

- Проте ми не маємо права віддавати цих людей у руки хвороби. Ми й надалі будемо продовжувати роз’яснювальну роботу серед населення щодо життєвої необхідності суворого дотримання карантинних обмежень та проведення вакцинації проти коронавірусної інфекції, - визначила напрями подальших дій керівник району. Також учасники наради прийняли рішення щодо необхідності посилення перевірок дотримання правил карантину у громадських місцях та транспорті.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень