Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Людмила Мерзлюк: На сьогодні вакцинація залишається єдиним дієвим засобом захисту від коронавірусної інфекції

Дата: 29.11.2021 14:43
Кількість переглядів: 584

Фото без описуГолова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк провела оперативну нараду з керівниками структурних підрозділів адміністрації та очільниками окремих медичних закладів району, під час якої обговорили актуальні питання сьогодення.

Передусім проаналізували ситуацію зі станом поширення коронавірусної інфекції на території району та протидії цьому процесу.

За інформацією, доведеною під час наради завідувачем сектору охорони здоров’я Юлією Богатиренко, наразі зафіксовано певну стабілізацію ситуації – спостерігається тенденція до зниження кількості хворих на COVID-19. Зокрема, наразі хворіють 2367 жителів Білоцерківщини, що на 457 осіб менше, ніж за попередню добу. Зменшилася і кількість госпіталізованих.

Як зазначив директор КНП «Білоцекрівська центральна районна лікарня» Маловільшанської сільської ради, станом на ранок 29 листопада у медичних закладах району на стаціонарному лікуванні перебуває 561 ковід-хворий. На жаль, за останню добу коронавірусна інфекція забрала життя 7 жителів району.

- Ковід невблаганний. Він забирає найдорожчих, найрідніших нам людей. Хвороба намагається вразити кожного, проте ми не маємо права здаватися. Потрібно всім разом протидіяти цій інфекції. Тому вкотре звертаюся до кожного жителя нашого району: проявіть розсудливість, не вірте безглуздим чуткам про безпечність COVID-19 та недоцільність пропонованих щеплень. На сьогодні вакцинація залишається єдиним дієвим засобом захисту від коронавірусної інфекції. І це доведено світовою науковою спільнотою, - наголосила голова райдержадміністрації під час наради та дала доручення продовжувати широку роз’яснювальну роботу серед населення.

Також учасники наради заслухали інформацію щодо стану проходження кампанії з вакцинації населення. За інформацією присутнього на нараді директора КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Маловільшанської сільської ради» Івана Ровенка, наразі всі пункти вакцинації працюють і у вихідні дні. Вони повністю забезпечені вакцинами.

За станом на 29 листопада 49,1% дорослого населення Білоцеркіського району мають «зелені» сертифікати, вакциновано 98% працівників закладів освіти. Це дало змогу відновити навчально-виховні процеси у 172 закладах загальної середньої освіти та у 136 закладах дошкільної освіти.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень