Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Рекомендації до "Тижня доброчесності"

Дата: 29.11.2021 10:37
Кількість переглядів: 486

«Добро. Чесність.» Методичні рекомендації Офісу розбудови доброчесності при НАЗК щодо організації та проведення «Тижня доброчесності» у закладах середньої, професійної та професійно-технічної освіти.

Ми всі хочемо жити в розвиненому середовищі, яке базується на взаємній повазі, честі та гідності, справедливості і доброчесності. Утім для формування такого суспільства потрібно, щоб більшість його членів свідомо поділяли ці цінності. А виховувати їх потрібно починати з дитинства.

У школі діти активно вчаться спілкуватися з іншими людьми та будувати стосунки. А вчитель, як модератор і наставник, має можливість допомогти їм у цьому – спрямувати у правильному напрямку, показати і навчити, як чинити у спірних ситуаціях. Адже школа – це простір, який є моделлю суспільства, зі своїми правилами та ролями. І в наших силах зробити цей простір доброчесним, що, у свою чергу, допоможе дітям формувати сталі позитивні ціннісні орієнтири. Оскільки знати, що таке доброчесність не означає завжди робити свідомий доброчесний вибір у житті.

Жоден підручник із найкращими визначеннями доброчесності не навчить дитину робити складні та сумлінні рішення. Дуже важливо власним прикладом демонструвати молодим людям, що це таке і як це – жити доброчесно.

Потрібно ставити дітям питання та обговорювати з ними життєві, подекуди спірні ситуації, що допоможе їм сформувати своє уявлення про те, що таке добре, а що – ні.

Зробити це можна, залучивши школярів до активностей, описаних у цих рекомендаціях Офісу розбудови доброчесності при НАЗК «Методичні рекомендації щодо організації та проведення «Тижня доброчесності»» у закладах середньої, професійної та професійно-технічної освіти, ознайомитися з якими можна за посиланням https://bit.ly/3qwlisX 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень