Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Білоцерківщині вшанували жертв Голодомору

Дата: 26.11.2021 14:41
Кількість переглядів: 520

Останні дні листопада для українського народу овіяні смутком – в останню суботу місяця вся прогресивна спільнота вшановує пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 років. Напередодні цього дня у закладах освіти та культури району, біля пам’ятних знаків та меморіальних комплексів відбулася низка заходів із вшанування пам’яті закатованих голодом.

Колективи Білоцерківської районної державної адміністрації та Білоцерківської районної ради на чолі з головою РДА Людмилою Мерзлюк та очільником депутатського корпусу Василем Зеленським взяли участь у мітингу-реквіумі зі вшанування жертв Голодомору, що відбувся біля Хреста пам’яті у селі Пилипча Білоцерківської міської територіальної громади.

- Голодомор – одна з найстрашніших сторінок в історії українського народу. Акт геноциду українського народу був здійснений радянським та партійним керівництвом шляхом організації штучного масового голоду, жертвами якого стали мільйони українців. І наш святий обов’язок зберегти і примножити пам'ять про них, передавши правду про ті страшні часи нащадкам, - із смутком у голосі зазначила під час мітингу голова голова Білоцерківської райдержадміністрації Людмила Мерзлюк.

Спогадами про односельчан, заморених голодом, серед яких було багато дітей і підлітків, поділилася староста села Галина Нечипоренко та старожили Пилипчі.

Голова Білоцерківської районної ради Василь Зеленський наголосив, що геноцид українського народу не має минулого, бо його біль відчутний і до сьогодні, а спогади мами про страшні роки голодоморів, назавжди закарбувалися у пам’яті.

Всі присутні на мітингу вшанували пам'ять померлих від голоду хвилиною мовчання та поклали до пам’ятного знаку квіти і колоски пшениці як символ Голодомору.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень