Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Разом проти насильства!

Дата: 26.11.2021 14:05
Кількість переглядів: 513

Фото без опису26 листопада у Білоцерківській районній державній адміністрації відбулася зустріч жінок Білоцерківшини, які займають активну життєву позицію та виступають проти проявів будь-якого насильства у нашому суспільстві.

Захід проходив в рамках міжнародної акції «16 днів проти насильства», яку було засновано у 1991 році. Розпочинається вона 25 листопада, в Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, і триває до 10 грудня – Дня прав людини. Координатором заходу є Центр глобального лідерства жінок.

Ця акція покликана покращити розуміння та обізнаність людей у всьому світі, і в тому числі наших співвітчизників, про всі форми насильства та можливість і необхідність створення вільного від насильства соціального простору.

Також акція проводиться задля активізації діяльності державних установ та громадських організацій з метою об’єднання зусиль щодо захисту прав людини.

– Наша сьогоднішня зустріч не є випадковою. Я, як голова адмінстрації і як просто жінка, категорично виступаю проти будь-яких форм насильства і звертаюся до кожного, а особливо жінок, із закликом не терпіти наруги над собою! Минулого року Білоцерківською райдержадміністрацією було організовано і проведено низку заходів в рамках міжнародної акції «16 днів проти насильства». І цьогоріч ми з готовністю підтримали ініціативу Альони Абрамової, координатора ГО "Біла Стрічка - Україна" у Київській області, голови фінансового комітету Жіночої експертної ради при МФО "Рівні можливості" у ВРУ, – зазначила Людмила Мерзлюк відкриваючи захід.

Під час зустрічі, на якій були присутні депутати Білоцерківської районної ради Дарина Дригало та Білоцерківської міської ради Тетяна Голотюк, директор Білоцерківського міськрайонного центру зайнятості Тамара Геращенко, представники ювенальної поліції, закладів освіти та соціальної сфери, було обговорено напрямки діяльності відповідних служб району щодо протидії домашньому насильству, дотримання гендерної рівності в органах влади та місцевого самоврядування, позицію молоді щодо недопустимості булінгу та фактів приниження і насилля у молодіжному середовищі, стан працевлаштування жінок-безробітних в місті та районі тощо.

На завершення зустрічі всі її учасники прийняли спільне рішення про необхідність активізації жіночого руху в рамках міжнародної акції боротьби з насиллям з метою підвищення рівня обізнаності населення Білоцерківщини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень