Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

11 «активних парків» відкрито для жителів Білоцерківщини

Дата: 25.11.2021 15:20
Кількість переглядів: 596

Фото без опису17 грудня 2020 року Президент України Володимир Зеленський підписав Указ про започаткування у нашій країні соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України». Мета цього проекту - організація оздоровчої активності громадян, створення умов для зниження показників захворюваності, поліпшення якості та тривалості життя населення, профілактика захворювань і подолання їх наслідків.

Білоцерківський район активно долучився до реалізації цієї соціальної ініціативи Глави держави – протягом вересня–жовтня поточного року у громадах району відкрито 11 спортмайданчиків «Активні парки – локації здорової України». Зокрема, «активні парки» працюють у містах Узин, Біла Церква, Сквира, Тетіїв; селищах міського типу Рокитне, Володарка; селах Фурси, Медвин, Станишівка (Таращанська громада), Паляниченці (Ковалівська громада), Саливінки (Гребінківська громада). Облаштування спортивних об’єктів проводилося як за рахунок місцевих бюджетів так і за кошти спонсорів. Кошторисна вартість одного майданчика становить близько 40000 грн.

Про це під час засідання колегії Білоцерківської районної державної адміністрації доповіла завідувач сектору культури, молоді та спорту райдержадміністрації Надія Крилевець.

Локації «Активні парки» були розташовані  на території загальнодоступних місць відпочинку в паркових зонах населених пунктах району. Місця розташування визначалися рішень місцевих органів самоврядування.

Спортивні майданчики розраховані на різні групи населення. Займатися спортом можна як самостійно, так і за допомогою навігаційних матеріалів з QR-кодами біля кожного тренажера з доступом до онлайн-тренувань різної складності. Завдяки такому сучасному рішенню через відео-тренування від відомих спортсменів можна дізнатися, які вправи і як правильно виконувати саме на цьому знарядді. Кожен тренажер багатофункційний і розрахований на виконання різних видів вправ для різних вікових груп і різної ступені спортивної підготовки. Займатися в «активних» парках може кожен бажаючий у зручний для себе час і завдяки відео-урокам - самостійно, без тренера.

До роботи на локації залучено координаторів проекту, які пройшли відповідне навчання та є відповідальними особами за парк в кожній громаді. Всі вони працюють на договірній основі з оплатою за рахунок державного бюджету.

На даний час локації «активні парки» є осередками пропагування активного, здорового способу життя та організації оздоровчої рухової активності громадян у територіальних громадах району.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень