Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Житлову субсидію на оплату житлово-комунальних послуг розраховано для 24 500 домогосподарств району

Дата: 10.11.2021 11:46
Кількість переглядів: 567

Фото без описуПро це під час оперативної наради у голови Білоцерківської районної державної адміністрації доповів в.о. начальника управління соціального захисту населення Олександр Чаюн.

Як зазначив доповідач, порядок призначення житлових субсидій визначено Положенням про порядок призначення житлових субсидій, затвердженим постановою КМУ від 21 жовтня 1995 р. №848 з наступними змінами та доповненнями.

Враховуючи останні зміни, субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначається з місяця звернення за її призначенням до закінчення опалювального сезону (до квітня включно), а на наступний період – без звернення, за виключенням окремих категорій отримувачів.

У жовтні 2021 року відповідним структурним підрозділом управління соціального захисту населення Білоцерківської районної державної адміністрації був здійснений розрахунок житлової субсидії на оплату комунальних послуг з постачання теплової енергії, постачання та розподілу природного газу, постачання та розподілу електричної енергії для централізованого, автономного та індивідуального опалення на опалювальний сезон 2021-2022 рр., який триватиме з 16 жовтня по 15 квітня включно.

Для домогосподарств, які отримували житлову субсидію у попередньому періоді (неопалювальному сезоні, що тривав з 1 травня по 30 вересня 2021 р.) був здійснений автоматичний перерахунок, крім визначених категорій домогосподарств у складі яких є внутрішньо переміщені особи, кількість фактично проживаючих зареєстрованих осіб менша, ніж кількість зареєстрованих осіб тощо.

Станом на 05.11.2021 року житлову субсидію на оплату житлово-комунальних послуг розраховано для 24 500 домогосподарств району.

За жовтень 2021 року житлову субсидію отримають 21 856 домогосподарств, на суму 18 млн 898 тис. 16 грн 08 коп. (з них 460 отримують субсидію на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, 21 396 – на оплату житлово-комунальних послуг).

Інформація про розмір призначеної житлової субсидії за жовтень 2021 року доведена до відома отримувачів у повному обсязі.

На даний час здійснюється впровадження нового механізму реєстрації заяв для призначення житлової субсидії та декларацій про доходи і витрати членів домогосподарств з електронних файлів, які отримані від громад району через програмний комплекс «Соціальна громада».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень