Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

За тиждень темпи вакцинації зросли удвічі

Дата: 02.11.2021 09:33
Кількість переглядів: 348

Фото без описуПро це голові Білоцерківської районної державної адміністрації під час оперативної наради доповів начальник відділу з питань цивільного захисту та оборонної роботи райдержадміністрації, начальник штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Юрій Клочко.

Різке зростання чисельності інфікованих, запровадження жорсткіших карантинних обмежень спонукали багатьох жителів району робити щеплення проти коронавірусної інфекції. Як результат, впродовж минулого тижня було вакциновано 15119 осіб.

Як зазначив директор КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Маловільшанської сільської ради» Іван Ровенко, попри значне зростання кількості бажаючих, пункти щеплення і центри масової вакцинації наразі готові обслуговувати кожного, хто до них звертається, протиковідні вакцини в наявності є. Громадянам при собі обов’язково потрібно мати документи, що посвідчують особу.

Значно складніша ситуація складається у діючих ковід-госпіталях. Вони майже на 100% заповнені. Зокрема, в КНП «Білоцерківська центральна районна лікарня» Маловільшанської сільської ради, яка з 22.10.2021 року приймає хворих на COVID-19, із 150 запланованих ліжкомість на сьогодні зайнято 138. Майже всі хворі кисневозалежні і майть ускладнену форму перебігу хвороби. Про це під час наради повідомив директор закладу Олександр Лопот. Лікар наголосив, що аналогічна ситуація складається і у решті медичних закладів. Хворі здебільшого надходять у вкрай важкому стані. Всі вони не були щеплені проти коронавірусної інфекції, що вкотре підтверджує правильність дій тих громадян, які дослухалися до порад фахівців і своєчасно вакцинувалися. Це дозволило їхньому організму виробити імунітет до COVID-19, тому, зазвичай, навіть у випадку інфікування хвороба переноситься значно легше і не викликає важких симптомів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень