Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Людмила Мерзлюк: Громадянам при собі потрібно мати сертифікат про вакцинацію та посвідчення особи

Дата: 01.11.2021 12:22
Кількість переглядів: 421

Фото без описуГолова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк провела робочу нараду з керівниками силових, правоохоронних та контролюючих структур, під час якої заслухала інформацію щодо оперативної ситуації в районі та дотримання карантинних обмежень суб’єктами господарювання і громадянами.

Як повідомив начальник Білоцерківського районного управління поліції ГУ Національної поліції України в Київській області Михайло Пелех, криміногенна ситуація в районі контрольована. Найбільший резонанс у суспільстві викликала загибель неповнолітнього жителя Узинської громади внаслідок падіння з моста на проїжджу частину дороги. Наразі слідство встановлює всі причини трагедії.

Також працівники управління продовжують перевірку дотримання карантинних обмежень на території району. На жаль, не поодинокими є випадки, коли жителі Білоцерківщини усвідомлено ігнорують профілактичні заходи як ефективних засіб протидії поширенню коронавірусної інфекції. Як результат, було складено та передано до суду 19 протоколів на порушників.

Ще одна новація, що була запроваджена на території району після входження його до «червоної» зони карантинних обмежень, стосується допуску до роботи та відвідання торгівельних й інших закладів лише тих громадян, які були вакцинованими проти COVID-19 та мають відповідні сертифікати. Наразі сформовано і діють 9 мобільних бригад з числа працівників Білоцерківського районного управління поліції ГУ Національної поліції України в Київській області та Білоцерківського відділу ГУ Держпродспоживслужби в Київській області, які проводять перевірку дотримання карантинних вимог як населенням, так і суб’єктами господарювання. За кілька днів було перевірено 182 об’єкти. Перевірки триватимуть і надалі.

- Ми півроку намагалися достукатися до свідомості кожного і ледь не щоденно зверталися із закликом «Вакцинуйтеся!». Це був єдиний дієвий метод запобігти запровадженню «червоної» зони карантинних обмежень. На жаль, нас почули, але не всі... Нині ситуація кардинально змінилася. І тепер потрібно всім – і представникам бізнесу, і пересічним жителям району дотримуватися встановлених обмежень інакше будуть серйозні штрафи. Запам’ятайте: починаючи з 30 жовтня 2021 року всім громадянам при собі потрібно мати сертифікат про вакцинацію та посвідчення особи. Інакше заборонено відвідувати ринки, заклади торгівлі, розважальні заклади та фітнес-центри, користуватися громадським транспортом тощо. Мобільні бригади мають всі підстави проводити перевірки без попередження і всіх порушників, виявлених під час перевірки, буде притягнено до відповідальності, - зазначила голова адміністрації та наголосила на необхідності посилення роз’яснювальної роботи серед населення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень