Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Білоцерківщині пройшли заходи з нагоди Дня звільнення України від німецьких окупантів

Дата: 28.10.2021 18:13
Кількість переглядів: 1078

Фото без опису28 жовтня відзначається День визволення України від фашистських загарбників. Його встановлено Указом Президента України з метою вшанування пам’яті воїнів-визволителів, як день остаточного вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників за межі сучасної території нашої держави під час Другої світової війни.

З нагоди 77-ї річниці цієї визначної та пам’ятної події голова Білоцерківської районної державної адміністрації взяла участь у церемонії покладання квітів до пам’ятника полеглим воїнам у селі Озерна.

Як зазначила Людмила Мерзлюк, виступаючи перед учасниками заходу, за вигнання нацистів і встановлення миру на своїй землі український народ заплатив надзвичайно високу і страшну ціну – кількість військових і цивільних жертв Другої світової війни оцінюється істориками у 8–10 млн українців. 700 міст, 28 тисяч сіл, 16 тисяч підприємств були пошкоджені або знищені внаслідок боїв і каральних дій окупантів.

- Ми не маємо права забувати події тих далеких літ. Це був історичний подвиг українського народу, який зробив значний внесок у протидії гітлерівській агресії, у знищення фашизму на планеті. Ми низько вклоняємося полеглим героям Другої світової війни і висловлюємо слова щирої вдячності тим, хто відвойовував нашу землю у загарбників, відбудовував міста і села у важкі повоєнні роки і сьогодні свято береже пам'ять про загиблих побратимів, доносячи нащадкам правду про ті дні, - зазначила керівник району.

Присутні хвилиною мовчання вшанували полеглих воїнів, які ціною власного життя стали на захист рідної землі та поклали квіти до Меморіалу Солдатської Слави.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень