Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Людмила Мерзлюк: Навчання на території району проходили у відповідності із планом заходів та з дотриманням правил безпеки

Дата: 28.10.2021 10:02
Кількість переглядів: 472

Фото без описуВпродовж 27 жовтня на території Білоцерківського району продовжувалися командно-штабні навчання з органами управління та силами цивільного захисту Білоцерківської районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Київської області.

Відповідно до плану заходів впродовж дня відбулося відпрацювання спільних дій органів управління та сил цивільного захисту району, членів районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, районного штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації місцевого рівня під час вирішення неординарних подій на території району.

Зокрема, було змодельовано ситуації, пов’язані із загибеллю худоби на тваринницькій фермі через захворювання на сибірку; вибухом газової котельні, в результаті якого порушено теплопостачання житлового масиву; отруєнням населення через зараження мережі централізованого водопостачання; вибухом побутового газу у багатоповерховому житловому будинку, що викликало руйнування конструкцій та утворення окремих осередків пожеж; проривом гідроспоруди під автомобільним мостом та пожежею в лісовому масиві тощо.

За підсумками навчань експертами буде проведено аналіз і дано відповідну оцінку взаємодії органів управління цивільного захисту району, сил та засобів районних спеціалізованих служб цивільного захисту, об’єктових та інших формувань у випадку загрози або виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного походження і подоланні їх наслідків.

– Навчання на території району проходили у відповідності із планом та з дотриманням правил безпеки, – зазначила голова адміністрації Людмила Мерзлюк, підбиваючи підсумки реалізованих заходів. – Звичайно, є певні зауваження, проте навчання і покликані були не лише на практиці закріпити теоретичні знання з питань цивільного захисту населення, а й визначити слабкі місця в районній підсистемі єдиної державної системи цивільного захисту Київської області. За результатами висновків експертів ми будемо знати що потрібно удосконалити і якій із громад району посилити цей напрям діяльності, щоб не допустити виникнення ситуацій, котрі можуть нести загрозу життєдіяльності населення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень