Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В КОДА розробили план впровадження безбар‘єрного простору на Київщині

Дата: 27.10.2021 08:26
Кількість переглядів: 421

Фото без описуКиївська обласна державна адміністрація розробила план заходів на 2021 і 2022 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року.

На початку жовтня в ОДА відбулися засідання Комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури, на яких розглянули основні засади проєкту плану заходів,

До процесу долучилися громадські організації: Українське товариство глухих, громадська організація «Ми-особливі», підприємство об’єднання громадян «Ресурсний центр Безбар’єрна Україна», громадська спілка «Сучасний погляд», громадська організація «Всеукраїнське об’єднання осіб з інвалідністю «Група активної реабілітації», громадська організації «Спортивна федерація незрячих України» у Київській області».

У результаті опрацювання представники громадськості надали пропозиції, які інтегровано у план заходів. Серед них: створення інтерактивної мапи доступності Київської області, надання послуги соціального супроводу для осіб з глибоким порушенням зору на рівні територіальних громад, дублювання жестовим перекладом брифінгів та ефірів державних телеканалів. Детально обговорили створення безбар’єрного простору на спортивних майданчиках.

Також акцентували увагу на викоріненні термінів «інвалід», «дитина-інвалід» як з нормативно-правової документації, так зі щоденної лексики.

Наразі розпорядження про затвердження Плану вже підписано головою Київської обласної державної адміністрації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень