Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На території району розпочалися командно-штабні навчання з питань цивільного захисту населення

Дата: 26.10.2021 17:29
Кількість переглядів: 368

Фото без опису26 жовтня під керівництвом першого заступника голови Київської обласної державної адміністрації Дмитра Назаренка розпочалися командно-штабні навчання з органами управління та силами цивільного захисту Білоцерківської районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Київської області.

Учасники навчань відпрацьовували роботу комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій і штабу з ліквідації надзвичайної ситуації. Крім того, перевірялись дії органів управління та сил цивільного захисту за ввідними.

Координацію дій всіх залучених до навчання структур на місцях здійснював заступник керівника навчання Дмитро Підгурний.

Відповідно до плану заходів, у навчаннях будуть задіяні десять громад району.

У перший день навчань були практично відпрацьовані дії при ліквідації наслідків несприятливих погодних умов, відновлення руху транспорту в населених пунктах району, надання медичної допомоги постраждалим, відновлення водо-, електро- та газопостачання, проведення аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт.

Один з напрямів навчання був пов’язаний з ліквідацією наслідків ДТП на центральній магістралі району, де сталося зіткнення вантажного автомобіля МАЗ та мікроавтобусу «Mersedes - Sprinter», що рухався в зустрічному напрямку. В результаті дорожньо-транспортної пригоди водій мікроавтобуса загинув на місці, 5 осіб травмовано з різними ступенями тяжкості.

На ймовірному місці пригоди було проведене практичне відпрацювання заходів з ліквідації надзвичайної ситуації, евакуації постраждалих громадян, надання їм медичної допомоги та відпрацювання спільних дій керівництва району, органів місцевого самоврядування та відповідних служб у даній надзвичайній ситуації.

Також в рамках командно-штабного навчання з питань цивільного захисту населення на території Білоцерківського району відбулося відпрацювання ситуації, пов’язаної з виявленням небезпечної хімічної речовини в приміщенні школи.

Згідно з ввідною, до директора Устимівського закладу загальної середньої освіти Ковалівської сільської ради від технічного працівника надійшла інформація про те, що під час прибирання коридору школи, на першому поверсі (біля центрального виходу), виявлено скляну ємкість близько 1,5 літри з невідомою речовиною (рідина сріблясто-білого кольору) за зовнішніми ознаками схожу на ртуть. В той же час у трьох учнів різних класів погіршився стан здоров’я.

В ході проведення командно-штабного навчання було проведене відпрацювання практичних заходів адміністрацією навчального закладу та органами управління і силами цивільного захисту Ковалівської територіальної громади у разі виявлення небезпечної хімічної речовини в приміщенні школи.

У навчанні брали участь представники органів управління та сил цивільного захисту, національної поліції, медичної служби, старости та представники відділів освіти громади.

27 жовтня навчання будуть продовжені, тому керівництво району звертається до жителів з проханням з розумінням поставитися до ситуації і за потреби надавати максимальну допомогу та сприяти вирішенню поставлених завдань. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень