Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Впровадження інклюзії в закладах освіти Київщини обговорили під час «круглого столу»

Дата: 26.10.2021 08:45
Кількість переглядів: 333

Фото без описуНещодавно відбувся обласний «круглий стіл» за участю заступниці Міністра освіти і науки України Віри Рогової «Діяльність ІРЦ: безбар’єрність, якість та інноваційність».

Директори інклюзивно-ресурсних центрів обговорили важливість освітньої безбар’єрності, напрямів діяльності ІРЦ та впровадження інклюзії в закладах освіти всіх типів і форм власності.

У своєму виступі Віра Рогова окреслила ключові кроки у сфері інклюзивної освіти щодо розбудови безбар’єрної України, акцентувала увагу на потужній фінансовій та законодавчій підтримці держави щодо розвитку інклюзивної освіти в Україні.

Директор департаменту освіти і науки Київської облдержадміністрації Жанна Осипенко звернула увагу на пріоритетні напрямки розвитку інклюзивної освіти в області, співпрацю між дитячими садками, школами, спеціальними закладами освіти, навчально-реабілітаційними центрами у питанні надання корекційно-розвиткових послуг.

Учасники круглого столу також взяли активну участь у роботі панельної дискусії «Правові основи діяльності ІРЦ у забезпеченні рівного доступу до освіти дітей з особливими освітніми потребами», під час якої окреслили пріоритетні напрямки діяльності інклюзивно-ресурсних центрів та визначення їх ролі у вихованні, навчанні та розвитку дітей з особливими освітніми потребами.

Для довідки: Київська область є лідером в розвитку інклюзивної освіти. В області функціонують 50 інклюзивно-ресурсних центрів, 6  з яких створено у 2021 році. До кінця року планується створити іще 2 філії ІРЦ.

Відповідно до Програми розвитку системи освіти Київської області для забезпечення обладнанням ІРЦ виділено 5 млн грн.

У 2021 році у 389 школах працює 1342 інклюзивних класи, в них навчається 2022 учні з особливими освітніми потребами (у минулому навчальному році у 1224 класах навчалося 1765 учнів). В школах працює 1417 асистентів учителів.

У 183 дитячих садках відкрито 349 інклюзивних груп, де виховується 639 дітей з особливими освітніми потребами), працює 314 асистентів вихователя. У минулому році інклюзивних дитячих садків було 148, в них працювало 248 груп та виховувалося 459 дітей.

Підготовлено за матеріалами департаменту освіти і науки Київської ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень