Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відзавтра на Білоцерківщині проходитимуть командно-штабні навчання з цивільного захисту

Дата: 25.10.2021 16:46
Кількість переглядів: 377

Фото без описуГолова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк провела робочу нараду з керівниками силових, правоохоронних та контролюючих структур, на якій обговорили поточну ситуацію в районі та визначилися з першочерговими завданнями, спрямованими на збереження безпечного середовища на Білоцерківщині.

За інформацією заступника начальника Білоцерківського районного управління поліції ГУ Національної поліції України в Київській області Олексія Ковбаси, криміногенна ситуація в районі контрольована. Наразі відбувається відпрацювання спільних дій працівників Нацполіції та Держспоживслужби щодо перевірки дотримання правил карантину як суб’єктами господарювання, так і пересічними громадянами. Окрім того, ще один напрям дій стосується посилення захисту прав дітей, оскільки впродовж минулого тижня на території району сталося дві надзвичайні події, пов’язані з безпекою неповнолітніх. В результаті однієї загинула 12-річна дівчинка, яка скоїла суїцидальний вчинок, а в результаті іншої – ДТП за участю неповнолітнього – за життя дитини борються лікарі.

Ще одне питання, яке стосується створення безпечного середовища для роботи, відпочинку та проживання жителів Білоцерківщини, пов’язане з проведенням на території району командно-штабних навчань.

Як зазначив начальник відділу цивільного захисту та оборонної роботи Білоцерківської райдержадміністрації Юрій Клочко, командно-штабні навчання з цивільного захисту є формою підготовки органів управління та сил цивільного захисту до виконання завдань цивільного захисту в мирний час і особливий період. І одне з головних завдань - визначення ступеня готовності відповідальних осіб та органів до виконання завдань за призначенням у режимі підвищеної готовності та у режимі надзвичайної ситуації.

Командно-штабні навчання на території Білоцерківщини проходитимуть впродовж двох діб – 26 та 27 жовтня і охоплять території десяти громад району, включаючи й місто Біла Церква.

- Попереджений – значить озброєний. Ця стара приказка є актуальною у всі часи. Саме тому ми з усією серйозністю ставимося до підготовки і проведення навчань, оскільки надзвичайна ситуація може статися у будь-який час і пов’язана вона може бути як з різким погіршенням погодних умов, так із іншими техногенними, епідеміологічними чи технічними впливами на життєдіяльність людей, - зазначила голова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк. – Користуючись нагодою, прошу всіх жителів району з розумінням і серйозністю сприйняти будь-які події, пов’язані із навчанням. Це потрібно не лише фахівцям з цивільного захисту. Це потрібно кожному з нас.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень