Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Людмила Мерзлюк: Майже всі громади району продемонстрували свою фінансову спроможність

Дата: 20.10.2021 14:17
Кількість переглядів: 412

Фото без описуПід час оперативної наради у голови Білоцерківської районної державної адміністрації було розглянуто  стан виконання планових показників бюджету за вересень та з початку 2021 року.

Основними джерелами надходжень до районних бюджетів законодавством визначено надходження від управління комунальною власністю (орендна плата, податок на прибуток комунальних підприємств, частина чистого прибутку) та адміністративні збори.

Протягом вересня 2021 року до місцевого районного бюджету надійшло податків та зборів на суму 31,2 тис. грн, що становить 222,5%  до плану на місяць. З початку року до районного бюджету всього надходження склали 522,3 тис. грн, що становить 204,8 % до затвердженого плану. 

Адміністративних штрафів та інших санкцій надійшло за серпень 19,1 тис. грн та з початку бюджетного року 137,1 тис. грн.

Плата за надання адміністративних послуг за 9 місяців 2021 року склала 75,0 тис. грн, що становить 88,2 % виконання до затверджених планових показників.

Надходження від орендної плати за користування майном, що перебуває в комунальній власності за 9 місяців поточного року склало 90,0 тис.грн, що становить 150,0% виконання.

Орендної плати за водні об'єкти, що надаються в користування на умовах оренди районними державними адміністраціями за звітний період надійшло 28,9 тис. грн, що становить 34,5 % виконання до затверджених показників на рік.

Видаткова частина районного бюджету станом на 01.10.2021 року відповідно до внесення змін до районного бюджету  згідно сесії районної ради від 13.08.2021 року затверджена в сумі 23,5 млн грн в тому числі загальний фонд  – 19,9 млн грн, спеціальний фонд – 3,6 млн грн. Виконання  видаткової частини бюджету з початку  року складає 57,4% або 13,5 млн грн в тому числі загальний фонд –12,8 млн грн, спеціальний – 0,7 млн грн. 

Щодо виконання планових показників за доходами бюджетів територіальних громад Білоцерківського району то із 13 громад лише одна  не виконала планові показники, проте виконання становить 99,66% ,  що дає всі підстави сподіватися на виконання плану до кінця поточного року.

– Відрадно констатувати той факт, що майже всі громади району продемонстрували свою фінансову спроможність, – зазначила голова адміністрації, резюмуючи обговорення даного питання. – Процес становлення був складний. У більшості громад на початку року видатки значно перевищували доходи. Проте здобутий досвід та виваженість у прийнятті рішень дають очікувані результати, тому переконані, що наше прагнення стати районом із успішними громадами буде втілене у життя.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень