Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Білоцерківщині виявлено кілька випадків сказу домашніх тварин

Дата: 20.10.2021 08:50
Кількість переглядів: 424

Фото без описуУ зв'язку з надходженням висновків лабораторного дослідження щодо підтвердження фактів виявлення сказу у домашніх тварин в різних населених пунктах Білоцерківського району терміново відбулося позачергове засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Білоцерківській районній державній адміністрації.

Під час засідання комісії, яке провів заступник голови Білоцерківської райдержадміністрації Олександр Горовенко, було заслухано доповіді начальника Білоцерківського відділу ГУ Держспоживслужби в Київській області Миколи Довгаля та начальника Білоцерківської міської державної лікарні ветеринарної медицини Ігоря Царенка. Доповідачі озвучили звіти про позитивні результати досліджень на сказ у домашніх тварин – собаки, що проживала в межах приватного домоволодіння у селі Бикова Гребля Маловільшанської ТГ, та великої рогатої худоби із домогоспосподарства у селі Березна Володарської ТГ.

Члени комісії обговорили план комплексних заходів щодо ліквідації сказу в зазначених населених пунктах та попередження нових випадків захворювання, яким передбачається введення карантинних обмежень у визначених неблагополучних пунктах та загрозливих зонах, до яких входять території, що межують із вогнищами сказу.

Окрім того, оскільки обидві тварини мали контакти з людьми, жителям постраждалих домогосподарств рекомендовано пройти необхідне обстеження та певний час перебувати під наглядом медичних працівників.

Обмежувальні заходи стосуються і території мисливських угідь Білоцерківської районної громадської організації «Мисливці та рибалки» та ТОВ «Томилівська дача».

Члени Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Білоцерківській районній державній адміністрації звернулися до жителів Білоцерківського району із застереженням бути обачними під час поводження із тваринами, а у випадку виявлення їхньої підозрілої поведінки негайно повідомляти про це відповідним фахівцям та службам.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень