Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Ключове питання сьогодення – протидія коронавірусній інфекції

Дата: 19.10.2021 08:07
Кількість переглядів: 665

Фото без описуГолова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк провела робочу нараду з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації та установ і організацій району, під час якої обговорили оперативну ситуацію в районі.

Перше питання порядку денного наради стосувалося найактуальнішого питання сьогодення – боротьби з поширенням коронавірусної інфекції.

Про ситуацію в районі голові адміністрації доповіли начальник відділу з питань цивільного захисту та оборонної роботи райдержадміністрації, начальник штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Юрій Клочко та очільники медичних закладів Іван Ровенко та Олександр Лопот.

За інформацією лікарів, впродовж останнього тижня значно збільшилося не лише число інфікованих, а й госпіталізованих через ускладнений перебіг хвороби. Як результат Білоцерківська міська лікарня №3 заповнена на 100%, решту два медичних заклади району, які були перепрофільовані для надання медичної допомоги ковід-хворим, заповнені на 50 і більше відсотків. Саме тому наразі йде мова про відкриття ще двох ковід-госпіталів у Білоцерківському районі.

Ускладнює ситуацію і спалах сезонних захворювань, які нерідко стають перепоною на шляху вакцинації.

– Наразі в районі отримали одне або два щеплення майже 70% дорослого населення, проте це не означає, що вакцинація автоматично дає дозвіл на недотримання протиепідемічних правил. Лише комплекс загальних дій здатен зупинити вірус. Тому нагадую про відповідальність за порушення карантинних норм: правоохоронці здійснюють перевірки і у разі зухвалого ігнорування правил карантину складають на порушників адміністративні протоколи для притягнення до відповідальності, – наголосила голова адміністрації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень