Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Пожежі накрили Білоцерківщину: жителів району просять бути обачним у поводженні з вогнем

Дата: 13.10.2021 11:38
Кількість переглядів: 591

Фото без описуГолова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк провела нараду з керівниками силових, правоохоронних та контролюючих структур, на якій обговорили оперативну ситуацію в районі.

За інформацією представників Білоцерківського районного управління поліції ГУ Національної поліції України в Київській області та Білоцерківської окружної прокуратури, за минулий тиждень резонансних подій на території Білоцерківщини зафіксовано не було. Головний акцент наразі робиться на збереженні правопорядку та дотриманні норм карантинних обмежень, які встановлені у зв’язку зі зростанням кількості хворих на COVID-19 та погіршенні протиепідемічної ситуації в регіоні.

Окрім того, заступник керівника окружної прокуратури Олександр Маційчук зазначив, що під особливим контролем перебуває стан дотримання окремими батьками та особами, які взяли на себе зобов’язання з опікунства над малолітніми, своїх обов’язків.

Найбільш критична ситуація в районі склалася з дотриманням правил протипожежної безпеки. Прикро, але й надалі тривають пожежі. Як зазначив заступник начальника Білоцерківського районного управління ГУ ДСНС України в Київській області Василь Чех, жителі району, керуючись якимись самовбивчими мотивами, палять сухе бадилля, стерню, очерети, все навколо. Іноді вогонь перекидається на будинки та господарські будівлі. Як результат, за минулий тиждень було зафіксовано 56 пожеж, переважна більшість з яких визначена як самопідпали.

– Кожна пожежа – це, передусім, удар по навколишньому середовищу, –зазначила голова адміністрації, коментуючи ситуацію із підпалами у районі. – Окрім того, це нерідко призводить до надзвичайних ситуацій, котрі несуть загрозу життю людей. Тому вкотре приєднуюся до закликів надзвичайників і прошу всіх жителів району: будьте відповідальними, не спалюйте сміття та рослинний сухостій, будьте обачними при поводженні з вогнем під час робіт та організації дозвілля! Це дозволить врятувати від небезпеки вас та оточуючих!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень