Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Людмила Мерзлюк: Кожен несе особисту відповідальність за поширення коронавірусної інфекції

Дата: 11.10.2021 14:42
Кількість переглядів: 384

Фото без описуГолова Білоцерківської районної державної адміністрації провела оперативну нараду з керівниками структурних підрозділів адміністрації, установ та організацій району, під час якої ключовим стало питання обговорення стану протидії поширенню коронавірусної інфекції.

Передусім керівник району заслухала інформацію начальника відділу цивільного захисту та оборонної роботи райдержадміністрації Юрія Клочка щодо рівня інфікування жителів району та заповнення стаціонарних відділень лікарень, які визначені такими, що здійснюють лікування хворих, які мають ускладнену форму коронавірусної інфекції.

Як повідомив доповідаючий, впродовж минулого тижня спостерігалося подальше зростання чисельності інфікованих. Зокрема, за даними, підтвердженими відповідними ПЛР-тестами, у 300 жителів району виявили Covid-19. З них наразі госпіталізовані майже 600 осіб.

Наразі у медичних закладах району, які лікують ковід-хворих, достатньо ліжкомісць, проте ведеться інтенсивна підготовка інших лікарень, які за потреби також будуть перепрофільовані на ковід-госпіталі.

За словами Олександра Лопота, директора КНП «Білоцерківська центральна районна лікарня» Маловільшанської сільської ради, у закладі вже підготовлено 120 ліжкомісць, з них 78 централізовано забезпечені киснем, проте ведуться роботи щодо підключення й решти.

Попри готовність медичної сфери району до боротьби з новим наступом COVID-19, головний акцент наразі робиться на вакцинації як єдиному профілактичному і дієвому заході протидії інфекції.

Як наголосила під час наради голова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк, ситуація наразі контрольована, проте доволі тривожна. Ми ще поки маємо час щоб зреагувати на загрозу спалаху чергової хвилі коронавірусу, проте бездіяльність окремих осіб, а іноді і їхній відвертий саботаж процесу вакцинування призводить до того, що ми не виробили загальний імунітет і, відповідно, не готові до протидії поширенню коронавірусної інфекції.

- Вакцинація - захід добровільний, проте кожен несе особисту відповідальність за поширення коронавірусної інфекції, - зазначила керівник району та наголосила на тому, що менш як за місяць набере чинності наказ МОЗ від 04.10.2021 № 2153 і працівники, які входять до переліку осіб, що підлягають обов'язковій вакцинації, та не отримають її в зазначений термін, не будуть допущені до роботи без наявного негативного ПЛР-тесту, або ж відповідної довідки від сімейного лікаря.

Наразі триває активна вакцинація і за інформацією, наведеною під час наради директором КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Маловільшанської сільської ради» Іваном Ровенком, фахівцями центру впродовж минулого тижня зроблено близько 1300 щеплень вакцинами Короновак, Астразенека або ж Файзер. Практикується виїзд мобільних бригад у трудові колективи. Всього ж за минулий тиждень в районі було провакциновано майже 9000 осіб.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень