Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Члени колегії обговорили питання протидії дитячій злочинності

Дата: 08.10.2021 14:45
Кількість переглядів: 525

Фото без описуНа засіданні колегії Білоцерківської районної державної адміністрації під головуванням керівника району Людмили Мерзлюк значну увагу було приділено вирішенню проблемних питань, які стосуються протидії злочинності у молодіжному середовищі та додержанню прав неповнолітніх.

Передусім члени колегії заслухали інформацію заступника керівника окружної прокуратури Олександра Маційчука, котрий наголосив на тому, що, на жаль, має місце збільшення кількості кримінальних правопорушень, вчинених за участю дітей.

Аналіз ситуації показав, що більшість неповнолітніх, які вчинили кримінальні правопорушення в 2020-2021 роках, є вихованцями неповних сімей, дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування. Також викликають занепокоєння випадки вчинення неповнолітніми самогубств та спроб таких діянь, що вказує на необхідність посилення роз’яснювальної роботи як серед дітей, так і серед їхніх батьків.

Поширення злочинних проявів серед учнівської молоді свідчить про недостатньо ефективну профілактичну роботу педагогічних колективів та потребує продовження участі працівників правоохоронних органів у проведенні навчально-виховних заходів, спрямованих на формування у дітей правосвідомості, їх виховання у дусі поваги до суспільства та закону. Навчально-виховними заходами доцільно також охопити проблематику протидії проявам булінгу, оскільки таке явище поширене серед неповнолітніх.

За словами заступника начильника Білоцерківського районного управління поліції Олексія Ковбаси, значна роль у реалізації цих заходів відводиться працівникам сектору ювенальної превенції Білоцерківського районного управління поліції, які тісно співпрацюють із закладами освіти району.

Також у шести закладах освіти міста Біла Церква реалізується пілотний проєкт «Поліцейський – учасник освітнього процесу», головна мета якого - спільними зусиллями педагогів і поліції сформувати безпечне освітнє середовище й підвищити ефективність та результативність превентивної роботи.

Голова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк, заслухавши інформацію про перші результати реалізації вказаного проєкту та проаналізувавши ситуацію щодо росту правопорушень та інших протиправних дій серед неповнолітніх, дала доручення відповідальним особам посилити профілактично-розяснювальну роботу як в освітніх закладах, так і в окремих родинах, які потребують втручання правоохоронних органів, психологів, соціальних працівників, та повернутися до обговорення цього питання наприкінці поточного року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень