Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Людмила Мерзлюк: 64 відсотків жителів Білоцерківського району отримали щеплення від коронавірусної інфекції

Дата: 07.10.2021 17:14
Кількість переглядів: 485

Фото без описуГолова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк провела засідання колегії, під час якого розглянули актуальні питання сьогодення.

Передусім обговорили ситуацію щодо протидії поширенню коронавірусної інфекції та проходження кампанії з вакцинації.

За інформацією, отриманою з громад, наразі у Білоцерківському районі 607 хворих з підтвердженим COVID-19, з них 227 перебувають на стаціонарному лікуванні в Білоцерківських міських лікарнях №3 та №1, а також КНП Рокитнянської селищної ради «Рокитнянська багатопрофільна лікарня», які приймають хворих на COVID-19. У переважної більшості госпіталізованих хвороба протікає доволі складно, оскільки має ознаки штаму «Дельта», що характеризується значною агресивністю та ураженням життєво важливих органів.

Зважаючи на різке збільшення кількості інфікованих та невтішні прогнози щодо поширення хвороби, у районі йде інтенсивна підготовка й інших медичних закладів, зокрема КНП «Білоцерківська районна лікарня» Маловільшанської сільської ради до перепрофілювання на ковід-госпіталь.

Представники медичної галузі району Олександр Лопот та Іван Ровенко, які були присутні на засіданні колегії, наголосили на підступності хвороби, високій летальності серед інфікованих та підкреслили, що на сьогодні єдиним визнаним у світі методом протидії поширення хвороби є створення загального імунітету шляхом вакцинації.

- Ми намагаємося достукатися до свідомості кожного, - зазначила Людмила Мерзлюк під час обговорення зазначеного питання. – І маємо певні результати нашої роботи. 64 відсотків жителів Білоцерківського району отримали щеплення від коронавірусної інфекції. Це доволі високий показник, але ще потрібно збільшувати кількість вакцинованих, поки чергова хвиля пандемії не накрила нас. Тоді вже буде пізно займатися профілактикою, оскільки під час спалаху інфекції вакцина не дасть потрібного захисту. Тому вкотре звертаюся до жителів району: не зволікайте з вакцинацією! Не вірте неправдивим чуткам шкоди вакцинації: серед загиблих від коронавірусу не було жодного вакцинованого. Подбайте про себе поки ще є час.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень