Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Людмила Мерзлюк: Вакцинація – профілактичний метод, а не засіб лікування від коронавірусної інфекції

Дата: 04.10.2021 12:55
Кількість переглядів: 524

Фото без описуСьогодні, 4 жовтня, відбулася оперативна нарада у голови Білоцерківської районної державної адміністрації з керівниками структурних підрозділів адміністрації, окремих установ та організацій району.

Першим питанням порядку денного наради був розгляд ситуації щодо протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19.

Як наголосила голова адміністрації, ця тема з кожним днем набирає все більшої значущості, оскільки щоденно зростає чисельність інфікованих. На жаль, мають місце і летальні випадки.

За інформацією, яку довів учасникам наради начальник відділу з питань цивільного захисту та оборонної роботи райдержадміністрації, начальник штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Юрій Клочко, за минулий тиждень рівень захворюваності на COVID-19 серед жителів району зріс майже у 1,5 рази. З початку нової хвилі коронавірусну інфекцію діагностували у 567 осіб.

– Прикро, що й надалі люди вірять безглуздим чуткам про шкідливість вакцинації та про те, що щеплення стають причиною захворювання, – наголосила керівник району, коментуючи ситуацію. – Разом з тим вже є непоодинокі випадки, коли особи при перших ознаках інфікування звертаються до сімейного лікаря з вимогами дати направлення на щеплення, не розуміючи того, що вакцинація – профілактичний метод, а не засіб лікування від коронавірусної інфекції! Все потрібно робити вчасно. Тому звертаюся до кожного, хто вперто ігнорує вакцинування: зробіть щеплення, поки ще не пізно і коронавірус не випередив вас!

Також Людмила Мерзлюк нагадала присутнім, що згідно з проєктом наказу МОЗ, визначено перелік професій, які підлягають обов'язковій вакцинації. Підписання цього документу дозволить роботодавцям відсторонювати від роботи нещеплених працівників.

А поки що на особливому контролі перебувають заклади освіти району. Наразі майже у всіх школах та дошкільних закладах  80% працівників були про вакциновані. Проте певні питання є по Тетіївській громаді, тому голова адміністрації дала доручення профільному заступнику та очільнику відділу освіти райдержадміністрації посилити роботу у цьому напрямку.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень