Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Завершилися командно-штабні навчання «Об’єднані зусилля-2021»

Дата: 01.10.2021 14:27
Кількість переглядів: 697

Фото без описуЗ 22 вересня по 1 жовтня 2021 року на території Білоцерківщини проходили планові стратегічні командно-штабні навчання, задіяні у яких були бійці територіальної оборони, військові-резервісти, представники всіх силових структур району та екстреної медичної допомоги.

Близько 300 військовослужбовців  запасу з числа жителів Білоцерківської, Володарської, Сквирської, Ставищенської, Таращанської, Тетіївської, Рокитнянської та Фурсівської громад відновлювали теоретичну базу знань ведення військових операцій та на практиці удосконалювали техніку поводження зі зброєю і відпрацьовували узгодженість та оперативність дій під час виникнення непередбачуваних ситуацій, які несуть загрозу життю і здоров’ю мирних жителів.
Стратегічне командно-штабне навчання «Об’єднані зусилля — 2021» відбувалося на всіх основних українських військових полігонах, а також в акваторії Чорного й Азовського морів. Це навчання винятково оборонного характеру, спрямоване на захист України, підвищення її оборонних спроможностей та взаємосумісності зі збройними силами держав-партнерів. Весь курс навчань на Білоцерківщині супроводжувався  за безпосередньої участі керівництва району.

1 жовтня, в останній день зборів, відбулися урочистості, під час  яких голова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк висловила вдячність всім учасникам навчань та очільникам громад району, які долучилися до організаційних процесів забезпечення гідного проведення військових зборів.

- Ми з впевненістю можемо сказати, що військові-резервісти Білоцерківщини успішно продемонстрували свій військовий вишкіл, мобільність та злагодженість дій, готовність до виконання бойових завдань щодо охорони важливих об’єктів та комунікацій населених пунктів, забезпечення надійного функціонування органів державної влади та місцевого самоврядування району, підтримки правопорядку і безпеки у місцях скупчення людей, - наголосила керівник району, та зазначила, що результати навчань – запорука підвищення спільної готовності до виконання завдань з оборони рідної землі.

Окрім того, голова Білоцерківської райдержадміністрацїї привітала всіх бійців територіальної оборони Білоцерківщини з Днем територіальної оборони України, який відзначатиметься 3 жовтня, та наголосила на важливості цієї ланки в гарантуванні обороноздатності та територіальної цілісності нашої держави.

З вітальним словом до учасників навчань також звернулися голова Білоцерківської районної ради Василь Зеленський та Фурсівський сільський голова Сергій Шаравара.

Начальник Білоцерківського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки полковник Ігор Богданевич та команди окремого батальйону територіальної оборони підполковник Валерій Римарчук, звертаючись до військовослужбовців резерву, відзначили успішне виконання поставлених завдань та наголосили на тому, що у разі необхідності професійно підготовлені місцеві підрозділи тероборони будуть готові в найкоротші терміни прийти на допомогу діючій українській армії, а також підтримати рятувальні служби у мирний час.

За військову майстерність, віддану працю, спрямовану на зміцнення обороноздатності та підвищення безпеки району, старанність і сумлінне виконання визначених завдань під час проведення стратегічного командно-штабного навчання «Об’єднані зусилля-2021» почесними грамотами Білоцерківської районної державної адміністрації та Білоцерківської районної ради були нагороджені офіцери резерву і Білоцерківського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень