Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вакцинація населення - головне питання порядку денного

Дата: 27.09.2021 11:23
Кількість переглядів: 429

Фото без описуВиконуючий обов'язки голови Білоцерківської районної державної адміністрації Олександр Горовенко провів оперативну нараду з керівниками структурних підрозділів адміністрації та установ і організацій району.


Начальник відділу з питань цивільного захисту та оборонної роботи Юрій Клочко зазначив, що з 23 вересня Київщина перейшла до «жовтої» зони епідемічної небезпеки. У зв’язку з цим повноцінно працюватимуть тільки ті навчальні  заклади в районі, де вакциновано понад 80% людей у колективі. Виключення становлять лише дитсадки, 1-4 класи шкіл і спеціальні заклади освіти. Таке рішення на позачерговому засіданні прийняла обласна комісія з питань ТЕБ і НС. Директор КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Маловільшанської сільської ради» Іван Ровенко та директор КНП «Білоцерківська центральна районна лікарня» Маловільшанської сільської ради Олександр Лопот ознайомили присутніх з основними статистичними показниками вакцинації в розрізі кожної територіальної громади району та наголосили на важливості та необхідності формування у населення колективного імунітету. Станом на 26 вересня хворіє 291 особа з них щеплених від COVID-19   лише 9. Загальна кількість зроблених щеплень становить 148560.


Щодо роботи по соціальній підтримці учасників антитерористичної операції та членів їх сімей доповіла начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Олена Карпенко. Згідно з Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» учасник бойових дій має право на пільги по оплаті за житлово-комунальні послуги в розмірі 75 %, а особи з інвалідністю внаслідок війни 100 %. Станом на 23 вересня 2021 р. на обліку в управлінні соціального захисту населення перебуває 2320 учасників бойових дій та 251 особа з інвалідністю внаслідок війни. Наразі укладено 17 договорів про забезпечення даної категорії санаторно-курортним лікуванням на суму 253302 грн, оздоровилося вже 15 осіб та оплачено актів виконаних робіт на суму 178227 грн. Щорічно до 5 травня учасникам бойових дій виплачується разова грошова допомога у розмірі, який визначається Кабінетом Міністрів України в межах бюджетних призначень, встановлених законом про Державний бюджет України. За період 2018-2020 р. за кошти державної субвенції на придбання житла було придбано 4 квартири для 2 осіб з інвалідністю та 2 сімей загиблих учасників АТО.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень