Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Обережно, виявили новий випадок сказу!

Дата: 09.09.2021 12:37
Кількість переглядів: 733

За повідомлення Білоцерківського відділу ГУ Держпродспоживслужби у Київській області у приватному домоволодінні міста Біла Церква у домашньої тварини виявлено сказ. У зв’язку з цим розпорядженням Головного управління Держпродспоживслужби у Київській області від 06.09.2021 року №107-П в окремих населених пунктах Білоцерківського району було введено карантинні обмеження.

 

У розпорядженні зазначено, що відповідно до звіту про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу Центральної випробувальної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Київській області та місті Києві від 06.09.2021 № 002238 п.м./21 про підтвердження діагнозу на сказ у кішки ( вул. Надрічна, м. Біла Церква), керуючись ст. 48 Закону України «Про ветеринарну медицину», інструкцією «Про заходи щодо боротьби зі сказом тварин» та Положенням про Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області, з метою недопущення розповсюдження хвороби визначити епізоотичним вогнищем по сказу тварин м. Біла Церква Білоцерківського району з прилеглими до нього угіддями, пасовищами, польовими і лісовими масивами в радіусі 10 км:

-        неблагополучний пункт - м. Біла Церква;

-  загрозлива зона - Білоцерківська районна громадська організація «Мисливці та рибалки», населені пункти: с. Фурси, с. Чмирівка, с. Глибочка, с. Пилипча , с. Шкарівка, с. Коженики, с. Піщане, с. Терезине, с. Володимирівка Білоцерківського району.

 

Також заборонено проведення виставок, виводок собак, котів і диких тварин та заборонити вивезення їх за межі населеного пункту.

 

Окрім того, керівництву Білоцерківського відділу ГУ Держпродспоживслужби доручено провести епізоотичне розслідування та розробити  план комплексних заходів щодо ліквідації сказу, а  Білоцерківської міської державної лікарні ветеринарної медицини – розпочати проведення організованого щеплення тварин проти сказу.

З повним текстом розпорядження можна ознайомитися  ТУТ.

 

Просимо громадян бути обачними при поводженні з домашніми та безпритульними тваринами, а у випадку виявлення дивної, а особливо агресивної поведінки негайно повідомляти про це фахівців Білоцерківської міської державної лікарні ветеринарної медицини за адресою м. Біла Церква, вул. Товарна, 27 або ж  номерами телефонів (04563) 6-10-23, 6-53-34.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень