Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Людмила Мерзлюк: На сьогодні під номером один залишається питання вакцинації населення

Дата: 08.09.2021 17:57
Кількість переглядів: 765

Голова Білоцерківської районної державної адміністрації провела робочу нараду з очільниками громад району, під час якої розглянули питання, які потребують якнайшвидшого вирішення.

Передусім було заслухано інформацію начальника відділу з питань цивільного захисту та оборонної роботи райдержадміністрації Юрія Клочка щодо реалізації заходів запобігання поширенню гострої распіраторної хвороби COVID-19 у Білоцерківському району та стану проходження кампанії з вакцинації населення. На жаль, вона є доволі невтішною, оскільки впродовж останніх кількох тижнів спостерігається різке зростання чисельності хворих як класичним, так і новим, більш агресивним, штамом коронавірусу. Як результат, більше половини інфікованих, які перебувають на лікуванні у Білоцерківській міській лікарні №3, потребують кисневої підтримки, а 5 з них – дихають лише завдяки підключенню до апарату ШВЛ.

Підтвердила цю сумну статистику і перший заступник Білоцерківського міського голови Інна Новогребельська, яка наголосила на тому, що медичні заклади міста готові до боротьби з хворобою, проте у більшості випадків не витримують організми інфікованих, оскільки зазнають ураження, які призводять до ускладненого лікування, а іноді й до несумісності з життям. Проте серед важко хворих немає жодного вакцинованого, саме тому представник влади міста звернулася до своїх колег з проханням посилити роз’яснювальну роботу у  громадах району щодо життєвої необхідності  проведення вакцинації як єдиного способу порятунку від хвороби.

– Так, на сьогодні під номером один залишається питання вакцинації населення, – підкреслила  під час обговорення теми протидії поширенню коронавірусної інфекції голова адміністрації Людмила Мерзлюк. – Ковід стрімко наступає, тому часу залишається все менше і менше. Вражає позиція окремих громадян, які необґрунтовано, опираючись на інформацію «жовтої преси»,  категорично заперечують доцільність щеплення COVID-19, більше того поширюють неправдиві чутки про негативний вплив вакцини, про смертність серед вакцинованих тощо. Прикро, що таку думку мають й окремі працівники закладів освіти, які користуються  авторитетом серед населення і при цьому усвідомлено наражають дітей, з якими безпосередньо контактують,  на додаткову небезпеку. Саме тому нині гостро піднімається питання вакцинації освітян району. Очікується прийняття кардинальних рішень на рівні вищих державних структур.

За підсумками розгляду питання керівник району дала доручення відповідальним особам терміново провести виїзди у ті заклади освіти, працівники яких демонстративно відмовляються від вакцинації проти коронавірсної інфекції.

Також під час наради розглянули стан підготовки до командно-штабних навчань «Об'єднані зусилля – 2021», проведення яких заплановано на 22 вересня – 1 жовтня 2021 року, та  можливість створення на Білоцерківщині перспективної мережі підрозділів місцевої пожежної охорони.

Гостре обговорення виклало питання підготовки об’єктів медицини, спорту та соціально-культурної сфери району до опалювального сезону 2021-2022 року, особливо в розрізі розрахунків на газ.

Позитивно сприйняли очільники громад пропозицію присутнього на нараді представника Білоцерківського відділу по роботі з податковим боргом ГУ ДПС у Київській області Жанни Кириченко  щодо зміцнення подальшої співпраці податківців з  органами місцевого самоврядування з метою погашення податкового боргу та боргу з ЄСВ, оскільки це сприяє наповненню як державного, так і місцевого бюджетів.

На завершення зустрічі зупинилися на окремих аспектах організації діловодства і ведення архівної справи в територіальних громадах та обговорили теми наступної робочої наради, яка запланована у жовтні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень