Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Порядок розгляду повідомлень про корупцію

Дата: 07.09.2021 15:34
Кількість переглядів: 623

Фото без описуЗаконом «Про внесення змін до Закону України "Про запобігання корупції" щодо упорядкування окремих питань захисту викривачів» (№ 1502-IX від 01.06.2021) передбачено створення Єдиного порталу повідомлень викривачів.

 

Відповідно до п. 2 розділу ІІ Закону № 1502-IX до початку роботи Єдиного порталу повідомлень викривачів, повідомлення приймаються через канали та розглядаються в порядку, які діяли до прийняття цього Закону.

 

Наразі розгляд таких повідомлень відбувається в порядку, передбаченому частинами 4-6 ст.53 та ст. 53-2 Закону України «Про запобігання корупції» в редакції, яка діяла до 26.06.2021.

 

Що це означає?

Повідомити про корупцію можна спеціальними каналами, які створено до введення в дію Єдиного порталу повідомлень викривачів:

внутрішніми – керівнику або антикорупційному уповноваженому органу або юридичної особи, у яких викривач працює, проходить службу чи навчання або на замовлення яких виконує роботу;

регулярними – спеціально уповноваженим суб’єктам у сфері протидії корупції, органам досудового розслідування, органам відповідальним за здійснення контролю за дотриманням законів у відповідних сферах, іншим державним органам, установам, організаціям.

 

Про початок роботи Єдиного порталу повідомлень викривачів буде поінформовано додатково.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень