Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Увага! У районі будуть проводитися заходи з імунізації диких тварин

Дата: 07.09.2021 10:37
Кількість переглядів: 582

Білоцерківський відділ Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області інформує місцеві державні адміністрації, голів об’єднаних територіальних громад, сільських, селищних рад, заклади охорони здоров’я, відповідні територіальні підрозділи Національної поліції, лісові господарства, товариства мисливців та рибалок, школи, а також населення про наступне.

Відповідно до вимог наказу Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів від 06.08.2021 № 532 «Про організацію заходів з проведення осінньої кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин у 2021 році за допомогою авіації», з метою виконання плану протиепізоотиних заходів по профілактиці основних заразних хвороб тварин в Київській області у 2021 році та збереження стабільної епізоотичної ситуації зі сказу на території м. Біла Церква та Білоцерківського району, в період з вересня по жовтень 2021 року буде проводитись планова пероральна імунізація диких та бродячих м’ясоїдних тварин.

Для імунізації тварин від сказу буде використовуватися пероральна вакцина вітчизняного виробника ТОВ «Укрветпромпостач» (м. Бровари). Поживні принади з вакциною – це невеликі за розмірами (з сірникову коробку) брикети (коричневого кольору) з желеподібною капсулою (полімерний блістер з антигеном) всередині. Брикети мають специфічний запах м’ясо-кісткового борошна, що приманює тварин на великих відстанях.

Звертаємо увагу населення! Принади цілком безпечні для людей, тварин і навколишнього середовища, але у разі виявлення брикетів з вакциною просимо їх не чіпати, не переміщати на інші місця та не руйнувати.

Розповсюдження принад з вакциною проти сказу буде проводитися літаками над територіями лісових та сільськогосподарських угідь і триватиме протягом 7-14 днів, в залежності від погодних умов.

 

Білоцерківський відділ Головного управління Держпродспоживслужбив Київській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень