Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Громадськість Білоцерківщини вшанувала пам’ять полеглого медика-кіборга

Дата: 06.09.2021 17:39
Кількість переглядів: 754

Фото без описуСьогодні, 6 вересня, свій 32-й день народження мав святкувати безстрашний кіборг, відважний медик, який врятував життя не одного бійця під час війни на сході нашої держави, Герой України Ігор Зінич. Проте йому назавжди буде 25 - його життя обірвалося 20 січня 2015 року під завалами нового терміналу   Донецького аеропорту…

 

Символічно, у день народження Героя, у його рідному селищі Рокитне зібралися рідні, друзі, побратими, представники влади та громадськості аби вшанувати пам’ять про відважного земляка.

 

Голова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк  взяла участь в заходах, присвячених хороброму медику у рідному селищі Рокитне та у Білій Церкві, відвідала місце поховання та поклала квіти до стели пам’яті Герою. Також  разом з членами родини Героя, його друзями, викладачами та побратимами переглянула фільм "Останній медик терміналу", який представили  автори Ксенія Клим і Василь Яворський,  та поспілкувалася з рідними Ігоря.

 

- Важко підібрати слова. Молодий, перспективний, вірний і відповідальний. Саме таким пам’ятають Ігоря Зінича  однокурсники, викладачі коледжу, рідні, друзі та побратими. Ціною власного життя від рятував тих, хто потребував його допомоги. Він мав змогу піти з Донецького аеропорту, проте залишився до останньої миті разом з іншими кіборгами. Пам'ять про Героя, останнього медика терміналу,  нашого земляка Ігоря Зінича навіки житиме у наших серцях, - наголосила керівник району, звертаючись до присутніх на заходах.

 

Довідково

Зінич Ігор народився 6 вересня 1989 року. Разом із родиною проживав у смт Рокитне на Київщині. Після школи поступив на фельдшерське відділення Білоцерківського медичного коледжу, яке закінчив у 2009 році. Працював у відділенні гемодіалізу Білоцерківської міської лікарні №2, станції невідкладної медичної допомоги. Відслуживши у лавах ЗСУ, повернувся до Рокитного і працював у Рокитнянській ЦРЛ, на швидкій допомозі і паралельно помічником лікаря-психіатра.

 

А потім була війна... Ігор був мобілізований до 80-ої десантно-штурмової бригади на посаду санітарного інструктора. Після короткого навчання на Яворівському полігоні був відправлений на охоплений бойовими діями Донбас. Виконувати професійний обов'язок довелося неподалік фортеці "кіборгів" -  поблизу Донецького летовища.

 

16 грудня 2014 року добровольцем зайшов у новий термінал ДАПу і знаходився там більше місяця. Творив чудеса медицини, витягував з того світу навіть важко   поранених бійців. Врятував багатьох, але його ніхто порятувати не зміг - просто не було кому. Він став ОСТАННІМ МЕДИКОМ ТЕРМІНАЛУ!

 

Ігор загинув 20 січня 2015 року внаслідок підриву нового терміналу ДАПу.

 

Указом Президента України № 582/2015 від 14 жовтня 2015 року, за виняткову мужність, героїзм і незламність духу, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, жертовне служіння Українському народові, присвоєно звання «Герой України» (посмертно).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень