Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Держспоживслужба застерігає: одним із факторів, який може стати причиною спалаху АЧС, є  стихійна торгівля!

Дата: 06.09.2021 11:53
Кількість переглядів: 584

Фото без описуГромадяни не замислюються над тим, в якій мірі можна нашкодити власному здоров’ю та накликати біду на своє тваринницьке господарство і наразити на небезпеку сусідів, якщо харчуватися зі стихійних ринків. Продукти харчування, які безконтрольно реалізують несумлінні підприємці, приватні особи з рук, не пройшли лабораторний контроль, не мають відповідного маркування, не упаковані належним чином, їх споживання може спричинити небезпечні гострі кишкові інфекції.    

 

В основному на «стихійних ринках» та вздовж автошляхів реалізується продукція, яка виготовлена або вирощена в домашніх умовах та господарствах. Жоден з видів такої продукції не проходить лабораторного контролю. Крім того, у жодному випадку не дотримуються умови зберігання, транспортування і реалізації м’ясо-молочної, рибної, рослинної та іншої продукції (відсутні відповідні умови холоду). Також відсутня інформація для споживача щодо кінцевого терміну придатності харчового продукту, який потребує спеціальних умов. Така продукція представляє високий ризик для здоров’я і життя людей!   
 

Торгівля з рук у невстановлених місцях – це правопорушення, за яке передбачена відповідальність за статтею 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення у вигляді накладення штрафу. Жодні адміністративні заходи з рейдовими перевірками не зможуть повністю знищити стихійну торгівлю. Для її ліквідації в першу чергу повинно налаштуватись населення міста та району.  

 

Харчові продукти, які реалізуються на стихійних ринках, законодавчо визначені як завідомо небезпечні та непридатні до споживання людиною.
 

Єдиний правильний спосіб боротьби – це не купувати продукти харчування та інші товари в місцях стихійної торгівлі.       
 

Тож, в умовах напруженої епізоотичної ситуації щодо АЧС в Україні, здоров’я та благополуччя тварин, повністю залежить від громадської свідомості та дій осіб, які утримують цих тварин.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень