Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Людмила Мерзлюк: Дезінформація про Covid-19 може нанести непоправну шкоду здоров'ю людей

Дата: 31.08.2021 14:02
Кількість переглядів: 488

Фото без описуТема запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби Covid-19 та стану проходження кампанії вакцинації проти коронавірусної інфекції у Білоцерківському районі є ключовою на більшості нарад, які проводить голова адміністрації Людмила Мерзлюк.

 

Було це питання першим  і у порядку денному чергової оперативної наради з голови РДА з керівниками структурних підрозділів, установ і організацій району.

 

Передусім Людмила Мерзлюк заслухала звіти відповідальних осіб щодо ситуації з виявленням коронавірусу та стану проведення вакцинації.

 

Як наголосив під час доповіді начальник відділу з питань цивільного захисту та оборонної роботи райдержадміністрації, начальник штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Юрій Клочко, на жаль, впродовж серпня спостерігається невтішна динаміка зростання чисельності інфікованих на Covid-19, в тому числі і серед дітей. Мають місце і летальні випадки. Згідно з підтвердженими офіційними даними з  початку серпня на коронавірус захворіли 116 жителів Білоцерківського району, з них двоє померли. Головні причини зростання захворюваності – ігнорування елементарними протиепідемічними правилами та недовіра до процесу вакцинації.

 

Саме такі причини виділяють і представники медичної галузі району.

Зокрема, директор Комунального некомерційного підприємства «Білоцерківська центральна районна лікарня»  Маловільшанської сільської ради Олександр Лопот, звертаючись до учасників наради, наголосив, що масковий режим ніхто не відміняв. Проте суспільство занадто зневажливо ставиться до необхідності дотримання основних правил карантину. А частина наших співгромадян довіряє більше чуткам, ніж офіційній інформації, тому принципово ігнорує вакцинацію. Це може призвести до плачевних результатів, оскільки науковцями і дослідниками доведено, що наразі єдина ефективна протидія вірусу – створення загального імунітету до нього, що досягається шляхом проведення щеплення вакцинами затвердженими ВООЗ.  

 

Підтримав свого колегу і директор КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Маловільшанської сільської ради» Іван Ровенко, який наголосив, що жодна вакцинація не дає стовідсоткової гарантії уникнення захворювання будь-якою інфекцією, проте вона забезпечує перебіг хвороби у значно легшій формі.

 

- Прикро, що люди не хочуть повірити офіційній медицині, а свідомо поширюють чутки, не розуміючи того, що дезінформація про Covid-19 може нанести непоправну шкоду здоров'ю. А нерідко призводить і до летальних випадків, оскільки хворі занадто пізно звертаюся до медичних закладів. Саме тому  вкотре звертаюся до всіх жителів Білоцерківщини: будьте обачними, не довіряйте чуткам, ідіть і вакцинуйтеся, поки є можливість це зробити. Бережіть своє здоров'я, врятуйте своє життя! – наголосила голова адміністрації та дала доручення керівникам відповідних структурних підрозділів, установ і організацій району і надалі проводити посилену інформаційно-роз'яснювальну кампанію  серед населення щодо необхідності і безпечності проведення вакцинації проти коронавірусної інфекції.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень