Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Голова адміністрації доручила посилити профілактичні заходи серед дітей

Дата: 30.08.2021 15:33
Кількість переглядів: 981

Людмила Мерзлюк провела планову нараду з керівниками силових, правоохоронних та контролюючих структур, під час якої обговорили оперативну ситуацію в районі.

 

Як доповів начальник Білоцерківського районного управління поліції ГУ Національної поліції України в Київській області Михайло Пелех, ситуація в районі впродовж минулого тижня, включаючи святкові і вихідні дні, була контрольованою. Резонансних подій не зафіксовано. Проте невтішним фактом (два випадки) є ДТП, в яких постраждали діти.

 

На прикрих випадках, що містять загрозу безпеці дітей акцентував увагу і керівник Білоцерківської окружної прокуратури Михайло Римар.  За словами прокурора, ледь не щоденно надходить інформація про зникнення неповнолітніх, які без дозволу залишають місце постійного або тимчасового проживання. На щастя, їх всіх знаходять. Але на це витрачається значний психоемоційний, фізичний і матеріальний ресурс. В переважній більшості випадків діти йдуть на такий крок заради розваги, пошуку пригод або ж привернення уваги дорослих. Нерідко саме недостатнє виконання батьками або ж особами, на яких покладені ці функції,  своїх обов’язків спонукають неповнолітніх до необдуманих кроків.

 

Зважаючи на таку ситуацію, та з метою уникнення її ймовірного ускладнення з початком навчального року і відновленням повноцінної діяльності закладів освіти, голова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк доручила керівникам відповідних управлінь, служб та інших структур посилити профілактичні заходи серед дітей.

 

- Перше вересня завжди асоціювалося зі святом. Так має бути і надалі. А для цього потрібно подбати про безпеку дітей, провести з ними роз’яснювальні бесіди, нагадати про основні правила поводження на дорогах, у побуті та громадських місцях. З цього навчального року у кількох закладах освіти району реалізовується проєкт «Поліцейський-учасник освітнього процесу», основною метою якого є  безпосередня участь поліцейського у шкільному житті. Реалізація проекту покликана  сприяти формуванню безпечного дитячого середовища, профілактиці таких негативних тенденцій серед дітей, як агресія, булінг, а також попередженню конфліктів між учнями та вчителями. Всі разом ми, дорослі, повинні створити необхідні умови для безпечного майбутнього дітей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень