Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Увага! Завершується прийом конкурсних робіт для участі у Всеукраїнському лiтературному конкурсі iм. Олени Телiги та Олега Ольжича

Дата: 28.08.2021 10:13
Кількість переглядів: 537

Фото без описуДержавний комiтет телебачення i радiомовлення України запрошує талановитих лiтераторiв, науковцiв, працівників культури Київщини долучитися до Всеукраїнського лiтературного конкурсу iменi Олени Телiги та Олега Ольжича.

Головною метою конкурсу є утвердження iсторичної пам’ятi українського народу, його нацiональної свiдомостi, формування та поширення духовних цiнностей та прiоритетiв. Конкурс проводиться у п’яти номiнацiях i охоплює як лiтературнi, документально-публiцистичнi твори, так i науковi дослiдження нацiонально-визвольної боротьби українськоrо народу.

До участi у конкурсi запрошуються студенти, аспiранти, науковцi, краєзнавцi, працiвники архiвiв та бiблiотек. Переможцi конкурсу отримають звания лауреата та будуть нагородженi спецiальними дипломами. Iнформацiя про переможцiв буде поширена у ЗМI.

Кращi конкурснi роботи будуть надрукованi у збiрнику конкурсу, частина накладу якого буде розповсюджена по бiблiотеках України. Автори отримають подарунковi 5 примiрникiв книги.

Контактна особа: Надiя Бугай, тел.: (096) 377-94-45.

E-mail: nadiyabugai@gmail.com

Положення

про Всеукраїнський лiтературний  конкурс

iменi Олени Телiги та Олега Ольжича

«Тiльки тим дана перемога,

хто у болi смiятись змiг!» (ОленаТелiга)

       1.Загальнi положення

1.1. Всеукраїнський  лiтературний  конкурс  iменi  Олени  Телiги  та  Олега Ольжича «Тільки   тим  дана  перемога,  хто  у  болi  смiятись  змiг!»  (Олена Телiга)    (далi  –  Конкурс)  засновано  Жiночим  товариством  iменi  Ольги Басараб та Олени Телiги, Органiзацiєю українських нацiоналiстiв. Конкурс проводиться щороку з метою утвердження iсторичної пам’ятi українського народу, його національної свідомості, формування та поширення духовних цiнностей та пріоритетів – патріотизму, відданості справі державотворення, визвольних змагань, вшанування учасникiв українських національно-визвольних змагань.

1.2. Конкурс проводиться у таких номiнацiях

ІХудожнi твори (прозовi та поетичнi твори про подiї та учасникiв нацiонально-визвольного руху; про волонтерiв, добровольцiв, вiйськовослужбовцiв, капеланiв, медпрацiвникiв, журналiстiв, якi брали або беруть участь у росiйсько-українськiй вiйнi).

ІІ. Переклад поезiй Олени Телiги і Олега Ольжича iноземними мовами.

ІІІ. Документально-публiцистичнi твори (нариси та eceї про

учасникiв нацiонально-визвольних змагань, зокрема, членiв УВО, ОУН, УПА; нариси про учасникiв росiйсько-української вiйни, iнтерв’ю з ними, репортажi з мiсць воєнних дiй).

  1. Науковi працi (дослiдження на основi архiвних джерел, зокрема відкриття невiдомих iсторичних фактiв про дiяльнiсть УВО, ОУН, УПА).
  2. Буктрейлери – короткi аматорськi вiдеоролики, знятi за мотивами книг про визначних діячів національно-визвольного руху, зокрема, ОУН i УПА.
  • На Конкурс подаються оригiнальнi твори, написані українською мовою, якi ранiше не оприлюднювалися, зi свiтлинами, фотодокументами та iншими iлюстрацiями (при наявностi). Обсяг роботи: до 100 сторiнок у форматi Word (мiжрядковий iнтервал 1,5, шрифт Times New Roman, кегль 14).
  • До участi у Конкурсi запрошуються: студенти, аспіранти, науковцi, краєзнавцi, працiвники архiвiв i бiблiотек.
  • Прийом конкурсних робiт триває з 1 квiтня до 1 вересня.

Конкурснi роботи надсилаються за адресою:

nadiyabugai@gmail.com з позначкою «Конкурс, оргкомiтет».

  • До конкурсної роботи додається окремий файл з iнформацiєю про автора за такою формою:
    • номiнацiя i назва конкурсної роботи;
    • ПІБ та фото автора конкурсної роботи;
    • навчальний заклад або мiсце роботи автора;
    • електронна пошта i номер мобiльного телефону автора;
    • поштова адреса автора для пересилки збiрника Конкурсу
  1. Порядок визначення переможця Конкурсу

2.1. Починаючи з 1 вересня по 13 грудня, журi Конкурсу розглядає конкурснi роботи та шляхом прямого вiдкритого голосування визначає кращi  з  них.  Кожна   з  номiнацiй    має  1-е,  2-е,,  3-є  місця.    Результати голосування   за   номінаціями    оголошуються   відразу   після   підведення шдсумків.

2.2.     Журі     Конкурсу     також може  встановити     до    трьох заохочувальних відзнак для конкурсантів, які не стали переможцями, але ї’xнi конкурснi роботи привернули увагу i здобули схвальну оцiнку.

2.3. Критерiї, за якими оцiнюватимуться твори:

  • оригінальність художнього задуму;
  • яскравiсть i самобутнiсть твору, rлибина осмислення теми патріотизму;

– новизна та достовірність архiвних знахiдок, рiвень їхнього

аналізу, коментарів до них.

Буктрейлери оцiнюються за такими критерiями:

  • змiстовнiсть презентацiї книги;
  • майстернiсть анiмацiї;
  • рiвень володiння iнформацiйно-комукацiйними технологiями.
  1. Нагороди Конкурсу

3.1.Переможцi Конкурсу отримують звания лауреата та нагороджуються    спецiальним дипломом вiдповiдно до номiнації.

  • Iнформацiя про результати Конкурсу розмiщуеться у ЗМI, на сайтi Культурна референтура ОУН http://kroun.info/, на сторiнках соцiальної мережi Facebook: Жiноче товариство iменi Ольги Басараб та Олени Телiги, Органiзацiя українських нацiоналiстiв.

3.3.Кращi конкурснi роботи увiйдуть до збiрника Конкурсу, який буде видано i подаровано авторам-призерам (до 5-ти примiрникiв). Частину накладу книги буде розповсюджено по бiблiотеках України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень