Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На засіданні колегії обговорили стан готовності закладів освіти району до нового навчального року

Дата: 27.08.2021 09:08
Кількість переглядів: 625

Фото без описуГолова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк провела засідання колегії Білоцерківської РДА, на якому одним із ключових питань порядку денного став аналіз стану підготовки загальноосвітніх закладів до нового 2021/2022 навчального року.

Передусім члени колегії заслухали звіт членів комісії, яка була утворена відповідно до розпорядження голови Білоцерківської районної державної адміністрації від 02.08.2021 №174 та  з 3 по 20 серпня 2021 року здійснювала перевірку стану готовності закладів освіти Білоцерківського району до початку 2021-2022 навчального року.

Як зазначила член комісії, головний спеціаліст відділу освіти райдержадміністрації Наталія Глибовець, було перевірено 71 заклад дошкільної та загальної середньої освіти району. Під огляду особлива увага була зосереджена на ході проведення ремонтних робіт навчальних кабінетів, спортивних залів, приміщень соціально-побутового призначення (харчоблоків, туалетів, котелень), покрівель, облаштуванні територій тощо.

Враховуючи освітню реформу, також здійснювалася перевірка готовності закладів освіти до роботи в умовах Нової української школи. За результатами перевірки комісія зазначила, що усі заклади освіти продемонстрували належну готовність до нового 2021-2022 навчального року. Разом з тим певні питання виникли з приводу готовності закладів освіти району до початку опалювального сезону. Зокрема, це стосується забезпечення пожежної безпеки. Як наголосив, доповідаючи членам колегії, начальник відділу організації профілактичної роботи Білоцерківського районного управління ГУ ДСНС України в Київській області Ігор Шуляк, інспекторським складом управління було проведено 256 заходів державного нагляду контролю в закладах освіти Білоцерківського району, за результатами яких встановлено об’єкти, що мають порушення, котрі потребують негайного виправлення. Члени колегії, заслухавши доповідь, прийняли рішення щодо необхідності негайного доведення інформації керівництву громад з метою якнайшвидшого виправлення недоліків.

- Це далеко не жарти, - наголосила голова адміністрації, підбиваючи підсумки розгляду цього питання. – За кожним порушенням таїться загроза життю дітей. І ніхто не має права ігнорувати правила протипожежної безпеки. Сподіваюся, що голови громад докладуть максимум зусиль, аби виправити ситуацію.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень