Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Василь Володін відкрив діалогову платформу «Освіта Київщини: Виклики. Стратегії. Трансформації»

Дата: 27.08.2021 08:17
Кількість переглядів: 948

Фото без опису26 серпня у столиці відбулась діалогова платформа «Освіта Київщини: Виклики. Стратегії. Трансформації». Її організувала Київська обласна державна адміністрація для комплексного обговорення з педагогами регіону перспективних напрямків роботи на наступний рік.

В заході взяли участь очільник облдержадміністрації Василь Володін, заступниця Міністра освіти і науки України Віра Рогова та перша заступниця голови обласної ради Тетяна Семенова.

Ідея платформи полягала в трьох ключових моментах:

-  обговоренні стратегії розвитку системи освіти Київщини;

- визначенні основних напрямів реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Київській області;

аналізу векторів реалізації Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у Новій українській школі.

Також у рамках діалогової платформи діяли презентаційні локації: виставки обладнання для STEM-лабораторій, робототехніки, сучасних дидактичних матеріалів для Нової української школи, навчальних видань, а також зразків сучасних шкільних меблів.

«До сьогоднішнього заходу долучились 950 учасників. Серед них – керівники шкіл, закладів фахової передвищої освіти, інклюзивно-ресурсних центрів і громад. Тож у такому широкому колі ми обговорили актуальні питання розвитку системи освіти в умовах децентралізації, окреслили плани на майбутнє та визначали перспективи подальшої співпраці. Вийшло продуктивно та пізнавально. Впевнений, що  це допоможе нам створити в регіоні таке освітнє середовище, де учні зможуть не лише здобувати нові знання, а й опановувати успішні життєві навички», – прокоментував Василь Володін.

Також він акцентував і на професійних здобутках педагогів Київщини. Наприклад, троє вчителів області ввійшли до списку 50-ти кращих освітян країни, яких обрало авторитетне журі щорічної національної премії для вчителів – агентів освітянських змін «Global Teacher Prize Ukraine 2021». Також в регіоні цього року 11 вчителів підготували своїх учнів до відмінного складання ЗНО на 200 балів. Їх роботу Василь Володін відзначив почесними грамотами.

«Не менш активно ми працюємо над розвитком освітньої інфраструктури. Другий рік поспіль у регіоні реалізуються програма Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» та проєкти Державного фонду регіонального розвитку. Так, у 2021 році в області була запланована реконструкція та капітальні ремонти 22 заклади освіти (16 шкіл та 6 дитячих садків). На частині об’єктів роботи встигли завершити до початку нового навчального року. Плани на наступний рік також уже маємо», – резюмував голова ОДА.

Нагадаємо: у рамках проєкту Президента України Володимира Зеленського «Зелена країна» голова Київської обласної державної адміністрації Василь Володін ініціював із 1 вересня у школах Київщини акцію «Зростаємо разом». Її мета полягає в тому, щоб кожен першокласник регіону висадив своє перше дерево, яке ростиме і розвиватиметься разом з ним. За попередньою інформацією, у новому навчальному році в регіоні до першого класу піде понад 23 870 дітей.

Повідомляє пресслужба Київської ОДА

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень