Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Білоцерківщина й надалі страждає від пожеж

Дата: 18.08.2021 15:09
Кількість переглядів: 625

Фото без описуГолова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк провела нараду з керівниками силових, контролюючих та правоохоронних органів, під час якої обговорили оперативну ситуацію в районі.

Передусім було заслухано інформацію щодо поширення коронавірусної інфекції на території Білоцерківщини та стан проходження вакцинації.

Як доповів начальник відділу з питань цивільного захисту та оборонної роботи райдержадміністрації, начальник штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Юрій Клочко, впродовж минулого тижня значно зросло число інфікованих на COVID-19. Зокрема, на початок тижня у  Тетієві зафіксовано 36 хворих. В загальному у районі у 70 осіб недугу  було підтверджено  ПЛР-тестами. Мають місце і летальні випадки. Всі померлі особи не були вакциновані.

Загалом на території Білоцерківського району функціонує 42 пункти щеплення та 4 центри масової вакцинації, в яких вакцинувалися більше 40 тисяч осіб. Наразі ведеться посилена роз’яснювальна робота серед населення з приводу необхідності проведення своєчасного щеплення від коронавірусної інфекції.

Ще один напрям профілактичної роботи, який здійснюється у посиленому режимі, стосується обережного поводження з вогнем. Причина цього полягає в тому, що впродовж минулого тижня збільшилося число пожеж на території району. 38 разів знадобилася допомога вогнеборців. Головних причини дві – нехтування правилами елементарної безпеки та високі температури повітря.

За словами начальника Білоцерківського районного управління ГУ ДСНС України в Київській області Олега Масло, саме грубе порушення протипожежних правил і зневажання елементарних основ добросусідства стало причиною нищення майна та збіжжя громадян, сусіди яких вирішили позбутися решток урожаю зернових і сміття та бур’янів шляхом спалювання. Вітряна та спекотна погода посприяла тому, щоб вогонь поширився далеко за межі місця підпалу і наніс шкоди сусіднім домогосподарствам. І, на жаль, такі випадки та факти навмисного підпалу сміттєзвалищ є непоодинокими. Все це несе непоправну шкоду природі і таїть загрозу життю людей.

– Сподіваємося на перемогу здорового глузду у людей. Адже подальше зневажання загальнолюдських принципів і правил призведе не лише до проблем, а й до катастрофи, адже, фактично, знищується навколишнє середовище, – зазначила голова адміністрації під час обговорення даного питання. – Ми використовуємо різні методи, аби достукатися до свідомості кожного щодо неприпустимості застосування таких варварських методів боротьби зі сміттям та господарськими відходами, проте, очевидно, варто місцевій владі більш жорстко реагувати на такі дії жителів громад.

На важливості  співпраці з місцевою владою акцентував увагу і начальник Білоцерківського районного управління поліції ГУ Національної поліції України в Київській області Михайло Пелех, доповідаючи керівнику району про криміногенну ситуацію. За його словами, впродовж останнього тижня резонансних подій на території Білоцерківщини не зафіксовано. Наразі правоохоронні органи перейшли в посилений режим несення служби з метою забезпечення правопорядку під час проведення заходів, приурочених відзначенню Дня Прапора та 30-річчя Незалежності України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень