Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Василь Володін: Разом з очільниками громад маємо захистити жителів Київщини від підняття цін на тепло

Дата: 16.08.2021 10:02
Кількість переглядів: 715

Фото без опису14 серпня голова облдержадміністрації Василь Володін провів засідання обласного Штабу з підготовки об’єктів соціально-культурного призначення та житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період. У ньому взяли участь очільники районів і громад регіону.

Нарада була присвячена розгляду двох  актуальних тем – формування ціни на газ для населення і підготовку до опалювального сезону на території області.

«Настання зимового періоду вже близько. І ми маємо до цього готуватись ретельно та комплексно. Насамперед маємо визначити ефективний механізм захисту жителів області від підвищення тарифів на тепло. Усі розуміємо, наскільки ця тема є актуальною, адже триває «газова» війна. У таких складних умовах НАК «Нафтогаз України» був змушений встановити нову ціну на газ для населення на рівні 7,42 за кубометр. Тепер завдання влади і місцевого самоврядування докласти максимум зусиль для того, щоб наші люди не відчули здорожчання. Закликаю зараз всіх керівників громад Київщини оперативно надати відповідні розрахунки вартості тепла і компенсаторів. Зі свого боку парламент прийняв законопроєкт №3508-д «Про заходи, спрямовані на подолання кризових явищ та забезпечення фінансової стабільності на ринку природного газу». Зокрема він передбачає реструктуризацію заборгованості теплокомуненерго. Документ уже підписано Президентом. Тож резюмую: маємо захистити наших людей від підняття цін. Закликаю очільників наших громад до співпраці в цьому напрямі», – акцентував Василь Володін.

Другий блок питань, які голова Київської облдержадміністрації розглянув із представниками місцевої влади, стосувався підготовки області до нового опалювального сезону.

Директорка департаменту житлово-комунального господарства та енергоефективності Галина Король повідомила, що станом на 1 серпня стан готовності складає більше 60%. Але до 1 вересня показник потрібно суттєво підвищити до 98-99%.

Для цього необхідно провести весь комплекс запланованих заходів, на місцях зібрати штаби й проаналізувати якість виконаних підготовчих робіт. Особливу увагу необхідно звернути на школи та садочки, які до 1 вересня мають бути готовими до нового навчального року та й в цілому до опалювального сезону.

Повідомляє пресслужба КОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень