Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На нараді з головами громад обговорили стан вакцинації населення, підготовку до зими та методи боротьби із стихійними сміттєзвалищами

Дата: 12.08.2021 17:30
Кількість переглядів: 1249

Фото без описуГолова Білоцерківської районної державної адміністрації провела робочу зустріч з очільниками громад Білоцерківського району, під час якої обговорили найбільш актуальні питання, які потребують термінового вирішення.

Розпочалася нарада з приємної місії – Людмила Мерзлюк вручила подяки всім головам тергромад, які взяли активну участь в  обласних заходах з нагоди відзначення Дня хрещення Русі, що проходили в рамках відзначення 30-річчя Незалежності України.

Потому перейшли до розгляду питань порядку денного.

- Питання номер один – вакцинація населення, - такими словами звернулася до присутніх голова адміністрації. – У нас залишилося до осені, коли очікується чергова хвиля наступу коронавірусу, не так і багато часу. Якщо не буде провакциновано близько 70% населення району, що дасть сформувати  загальний імунітет до хвороби, то прогнози нас очікують далеко невтішні. Саме тому і завдання номер один  для голів громад – активізація роз’яснювальної роботи серед населення щодо необхідності та безпечності вакцин, які визнані у світі і пройшли всі необхідні перевірки.

Окрім того, ще одне питання, яке потребує термінового вирішення до початку осені, стосується виконання приписів щодо дотримання протипожежної безпеки у закладах освіти. Без виправлення всіх недоліків, які можуть нести загрозу  безпеці життя та здоров’я дітей і працівників вказаних закладів, неможливо буде розпочати навчання.

На цьому наголосив начальник Білоцерківського районного управління ГУ ДСНС України в Київській області Олег Масло, звертаючись до керівників громад. Також головний надзвичайник району звернув увагу присутніх на проблемну ситуацію з облаштуванням спеціальних місць для купання, відсутність яких у більшості випадків призводить до нещасних випадків на воді. Як результат, за станом на сьогодні на Білоцерківщині загинули у воді 26 осіб, двоє з яких – діти.

Значне число трагічних випадків сталося і внаслідок пожеж. Через спеку,  необережне поводження з вогнем і самопідпали у районі  щотижня фіксуються десятки викликів. І не завжди працівники ДСНС встигають своєчасно прибути на місце, аби врятувати майно та постраждалих.  

Ще одна проблема, яка викликає занепокоєння і у пожежників, і у працівників Держспоживслужби, - виникнення стихійних сміттєзвалищ. Вони є джерелом не лише поширення інфекційних хвороб, а й нерідко стають першопричиною пожеж. Саме тому представники зазначених відомств у своєму зверненні до очільників громад настійливо рекомендували здійснювати своєчасну  утилізацію відходів на звалищах та оперативно реагувати на появу сміття в непризначених для цього місцях. 

Також під час робочої наради у голови адміністрації  були підняті питання готовності громад до нового опалювального сезону та організації навчань представників територіальної оборони району. Жваву дискусію при цьому викликала цінова політика на голубе паливо та можливість врегулювання місцевою владою тарифів на окремі послуги.

На завершення зустрічі Людмила Мерзлюк підбила підсумки розгляду питань порядку денного та окреслила тему наступної зустрічі, яку заплановано провести у першій половині вересня.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень